Το αλπικό χωριό Flims, βόρεια της κοιλάδας του Ρήνου στην Ελβετία, αν και δεν συγκαταλέγεται στα πιο δημοφιλή, χειμερινά θέρετρα όπως το Zermatt, το St. Moritz και το Gstaad σε λίγο καιρό θα συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων πάνω του. Ο λόγος;

Το πολυαναμενόμενο opening τον Απρίλιο του 2019 (οι κρατήσεις μπορούν να γίνονται από τις 15 Δεκεμβρίου) του design ξενοδοχείου The Hide Films, ενός ξενοδοχείου που χαρακτηρίζεται για τα υψηλά standards ελβετικής φιλοξενίας που θα προσφέρει στους επισκέπτες του, καθώς και για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του, ο οποίος ομολογουμένως προκαλεί, ήδη, θετικές εντυπώσεις και σχόλια.

Στην καρδιά του χιονοδρομικού κέντρου του χωριού, λοιπόν, βρίσκεται παραδομένο στην «αγκαλιά» των βουνών που πλαισιώνουν το Films και χαρίζει αξέχαστες εικόνες, εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς.

Το βραβευμένο, σουηδικό, αρχιτεκτονικό γραφείο Stylt Trampoli υπογράφει την αρχιτεκτονική, τον σχεδιασμό και την διαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων του The Hide, όπου συνδυάζονται αρμονικά θέματα όπως η ζεστασιά των Άλπεων, η απλή κομψότητα και η σύνθετη πολυπλοκότητα.

Το λόμπι του boutique ξενοδοχείου αποτελείται από μια σειρά ανοιχτών χώρων, όπου ο επισκέπτης συναντά το σαλόνι με τα ιδιαίτερα, κρεμαστά τζάκια, την εντυπωσιακή βιβλιοθήκη και τον χώρο με τους αναπαυτικούς καναπέδες, το τέλειο μέρος για socializing μετά το σκι. Στα συν η μεγάλη και ηλιόλουστη βεράντα, όπου θα δίνει το παρών ο resident dj για κοσμοπολίτικα apres ski πάρτι.

Με έντονη την επιρροή του χαρακτηριστικού, σκανδιναβικού design όπως τα κρεμαστά τζάκια με πέτρινα ή ξύλινα φινιρίσματα, το ξενοδοχείο διαθέτει 47 άνετα και ευρύχωρα δωμάτια- σουίτες με σύγχρονη αισθητική. Οι συγκεκριμένοι χώροι απλώνονται σε 19-38 τ.μ., διαθέτουν ιδιωτική βεράντα με εντυπωσιακή θέα στα γύρω βουνά, ενώ υιοθετούν την αγνότητα των Άλπεων, ισορροπώντας με μια παιχνιδιάρικη αισθητική που εμπνέεται από τα μέσα του αιώνα.

Εκλεπτυσμένα υφάσματα και απαλά βελούδα, γεωμετρικές επενδύσεις ξύλου, φωτιστικά από ορείχαλκο και επιλεγμένα έπιπλα, πολύπλοκες μεταλλικές κατασκευές, γυαλί και ακατέργαστες πέτρες στα βασικά χαρακτηριστικά τους. Στους εσωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου αυτό που παρατηρεί κανείς είναι το γεγονός ότι παντρεύονται αρμονικά το παραδοσιακό στοιχείο με την νεωτερικότητα.

Η εκλεπτυσμένη πολυτέλεια και η σοφιστικέ αισθητική πρωταγωνιστούν στους χώρους του, οι οποίοι εναρμονίζονται με το μαγευτικό περιβάλλον του ξενοδοχείου μέσα από τη χρήση μιας τολμηρής χρωματικής παλέτας και φυσικών υλικών τοπικής προέλευσης, όπως η πέτρα και το ξύλο.

Ο δημοφιλής, Ελβετός, τηλεοπτικός σεφ Andi Tschanz υπογράφει το μενού του εστιατορίου το οποίο αποτελείται από κλασικά πιάτα στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους, παρασκευασμένα μόνο με τις καλύτερες πρώτες ύλες –από κρέατα, λουκάνικα και τυριά μέχρι τα καλύτερα, τοπικά ψάρια. Επιπλέον, στο ξενοδοχείο λειτουργεί ένα bar τύπου airstream, όπου πρωταγωνιστούν οι τοπικές μπύρες, το ζεστό κρασί καθώς και εμπνευσμένα cocktails.

Το πολυτελές θέρετρο αποτελεί ιδανικό προορισμό και για οικογένειες, ενώ απευθύνεται στους πελάτες του όλη τη διάρκεια του χρόνου, με πληθώρα δραστηριοτήτων τόσο για τους δεινούς σκιέρ, όσο και για εκείνους που δεν δηλώνουν φανατικοί οπαδοί του χειμερινού αθλήματος.

Τιμή: Από 176/ δίκλινο