Ένα σύγχρονο παρατηρητήριο σε μια πρώην στρατιωτική βάση

Το Gibraltar Skywalk, στο ψηλότερο σημείο στο Βράχο του Γιβραλτάρ, προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα


ΤΑΞΙΔΙΠΑΝΟΡΑΜΑ
8:54
27/11/2018
Ένα σύγχρονο παρατηρητήριο σε μια πρώην στρατιωτική βάση
2
loading

Σε ένα από τα ψηλότερα σημεία στο Βράχο του Γιβραλτάρ ο επισκέπτης του Skywalk Gibraltar έχει την δυνατότητα να απολαύσει απρόσκοπτη πανοραμική θέα σε ένα τοπίο που συναντιούνται τρεις διαφορετικοί κόσμοι: αυτοί της Αφρικής, της Μεσογείου και του Ατλαντικού Ωκεανού.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο αξιοθέατο (λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2018) που προστέθηκε στο δυναμικό της χερσονήσου, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας της κυβέρνησης για αναβάθμιση των τρόπων που θα μπορούσαν τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι επισκέπτες να απολαμβάνουν τον Βράχο του Γιβραλτάρ.

To Skywalk Gibraltar, λοιπόν, δημιουργήθηκε πάνω σε μια πρώην στρατιωτική πλατφόρμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που λειτουργούσε ως βάση ανεφοδιασμού για τα αντιπυρικά αεροσκάφη Bofors.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο παρατηρητήριο που εκμεταλλεύεται στο έπακρο την στρατηγική τοποθεσία του, φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Arc Designs, και έχει ως βασικό χαρακτηριστικό του μια γυάλινη γέφυρα 70 μέτρων.

Σκάλες από χάλυβα και ένα γυάλινο ασανσέρ με 360ο θέα οδηγούν από το χαμηλότερο σημείο της πλατφόρμας στην κορυφή της αρχικής στρατιωτικής βάσης. Εδώ, η παλιά οκταγωνική βάση των πυροβόλων έχει, πλέον, μετατραπεί σε κάθισμα για τους επισκέπτες, για να μπορούν να απολαύσουν την πανοραμική θέα που απλώνεται μπροστά τους.

Σε κομβική τοποθεσία, λίγα μόλις βήμαατα από το O’Hara’s Battery, το υψηλότερο σημείο στο Βράχο του Γιβραλτάρ, το Skywalk Gibraltar έχει μέτωπο τόσο προς τα δυτικά, όσο και προς τα ανατολικά, με «βλέμμα» προς την Ευρώπη και την Αφρική, τη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Η κατασκευή είναι στερεωμένη στο έδαφος με πολυάριθμες άγκυρες, οι οποίες μπορούν να αντέξουν φορτίο 15 τόνων. Εκτός του βάρους, η χρήση των αγκυρών εξασφαλίζει και την αντοχή στους ανέμους που φυσούν στην κορυφή του βράχου, οι οποίοι αγγίζουν μέχρι και τα 150 χλμ. την ώρα.

Φωτογραφία: Bovis-Koala JV/ Ales Grupo Photographs by Stephen Ball

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ο ΚΡΑΧΤΗΣ

    ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ Ε? ΣΟΥ ΡΘΕ ΣΕΝΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ...ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ

  2. avatar τριαλαρο

    από τους αρχιτέκτονες δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει υψοφοβία?
    Το γνωρίζουν ότι με αυτά τα πλεξιγκλας έχουν σοβαρό θέμα οι υψοφοβικοί? Ή ορισμένες θέες και αξιοθέατα δεν είναι για τους υψοφοβικούς? Υποψιν και στο μουσείο της ακρόπολης έχει τέτοια και εννοείται στην είσοδο, με συνοδεία σα τους τυφλούς και με άμεσο καθισμα μετά εφόσον το πέρασες γιατί ξεκινάει μια χοντροκρισούλα (έτσι καταφέρνω και μπαίνω στο μουσείο, καλό ε?).

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει