Με τις επιβλητικές κορυφές της να αγγίζουν τα 5.000, η δραματική οροσειρά των Καυκάσιων Όρων λειτουργεί ως το ιδανικό, φυσικό σκηνικό γι αυτό το καταφύγιο στη βόρεια Γεωργία.

Το Rooms Hotel Kazbegi, το πρώτο στο είδος του στη συγκεκριμένη περιοχή, ξεχωρίζει τόσο για την εντυπωσιακή τοποθεσία του, όσο και για την ατμόσφαιρά του που αποπνέει οικειότητα και ζεστασιά.

Το ξύλο, το γυαλί και ο χάλυβας, συνδυάστηκαν αρμονικά από το νεαρό, αρχιτεκτονικό δίδυμο Nata Janberidze και Keti Toloraia, που εδρεύει στην Τιφλίδα, δημιουργώντας έναν cozy χώρο στην καρδιά του παγωμένου Καύκασου.

Αυτό το απομακρυσμένο καταφύγιο ξεχωρίζει για την μεγάλη γεωμετρική δομή και τους εσωτερικούς χώρους που εναρμονίζονται απολύτως με το φυσικό περιβάλλον.

Ο ρουστίκ μινιμαλισμός χαρακτηρίζει τους εσωτερικούς του χώρους, ο σχεδιασμός των οποίων αντανακλά την ασιατική και ευρωπαϊκή κληρονομιά της χώρας. Ξύλινα πατώματα, ζεστά χαλιά και αναπαυτικά καθιστικά με καναπέδες γύρω από χουχουλιάρικα τζάκι προσφέρονται για άκρως χαλαρωτικές στιγμές στο λόμπι.

Μεγάλες βεράντες με ξύλινο deck, άνετα έπιπλα και ζεστές κουβέρτες καλούν τους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τον καθαρό, βουνίσιο αέρα και την πανοραμική θέα στο φυσικό περιβάλλον ολόγυρά τους, αψηφώντας το κρύο.

Τα 155 δωμάτια του ξενοδοχείου κινούνται σε μια ουδέτερη χρωματική παλέτα, ενώ τόσο για την διακόσμηση, όσο και την επίπλωσή τους έχουν επιλεγεί φυσικά υλικά, ενισχύοντας, έτσι, την αίσθηση της θαλπωρής που δημιουργείται έτσι κι αλλιώς σε αυτά.

Τα τεράστια παράθυρα, από το δάπεδο μέχρι την οροφή του κάθε δωματίου, επιτρέπουν στο φως της ημέρας να πλημμυρίσει τα προσωπικά καταφύγια των επισκεπτών του ξενοδοχείου, δημιουργώντας, ταυτόχρονα, την αίσθηση ότι όλο το ορεινό, φυσικό τοπίο εισβάλλει μέσα σε αυτά.

Στο ξενοδοχείο λειτουργεί εστιατόριο που τιμά την τοπική, γεωργιανή κουζίνα, σερβίροντας, ωστόσο, και  πιάτα από τη διεθνή κουζίνα, ενώ στο μπαρ με το δικό του τζάκι οι επισκέπτες μπορούν να βρουν και ένα εκλεκτό μενού πούρων.

Στις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις του συγκαταλέγονται, επίσης, μία βιβλιοθήκη και ένα καζίνο, καθώς και μια εσωτερική πισίνα με εκπληκτική θέα στα βουνά που κόβει την ανάσα. Τέλος, για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την ευρύτερη περιοχή υπάρχει πληθώρα υπαίθριων δραστηριοτήτων που κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο.

Τιμή: Από 125 ευρώ/ δίκλινο