Τα χωριά του Πηλίου ξεχωρίζουν για το παραδοσιακό τους στυλ και χαρακτήρα που παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Και η Πορταριά δεν θα μπορούσε να μην ακολουθεί την πηλιορείτικη παράδοση. Μόνο που συνδυάζει μοναδικά την ατμόσφαιρα του αυθεντικού πηλιορείτικου οικισμού με τη μαγευτική θέα προς την πόλη του Βόλου και του Παγασητικού.

Η Πορταριά είναι ένας τόπος που «παντρεύει» με απίστευτη μαεστρία την κοσμοπολίτικη πλευρά με την παραδοσιακή. Η «κυρά του Πηλίου», όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν, είναι γραφική και όμορφη, σε κοντινή απόσταση τόσο από τον Βόλο όσο και από το χιονοδρομικό κέντρο, συνδυάζει βουνό και θάλασσα με «ατού» την εκπληκτική θέα στον Παγασητικό.

Λιθόστρωτα καλντερίμια περνούν ανάμεσα από παραδοσιακά πετρόχτιστα κτίσματα, εντυπωσιακά αρχοντικά, περίτεχνες βρύσες, εκκλησίες και φυσικά τις περίφημες πλατείες, που ξεχωρίζουν σε όλα τα χωριά του βουνού των Κενταύρων. Ιδιαίτερης ομορφιάς είναι η κεντρική πλατεία Μελίνας Μερκούρη αλλά και οι πλατείες Αδάμενας και Ταξιαρχών με τα αιωνόβια πλατάνια.

TAGS