Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 62. Angkor Wat, Καμπότζη

Το εντυπωσιακό συγκρότημα των 100 πέτρινων ναών του Angkor Wat είναι η μεγαλύτερη θρησκευτική κατασκευή στον κόσμο και αποτελεί ένα μοναδικό ανθρώπινο δημιούργημα.

Ο ναός χτίστηκε από τους Χμερ κατά την περίοδο της βασιλείας του Σουριαβαρμάν του 2ου (1113-1150) και είναι αφιερωμένος στο θεό Βισνού. Παρατηρώντας την κατασκευή του αντιλαμβάνεται κανείς ότι τίποτα δεν είναι ομοιογενές, καθώς οι ναοί κατασκευάστηκαν σε τέσσερις διαφορετικές περιόδους, στη διάρκεια τεσσάρων αιώνων.

Ήταν ιερός τόπος πολλών θρησκειών, όπως του Ινδουισμού, αλλά και του Βουδισμού. Αποτελεί σύμβολο για την Καμπότζη, αφού εμφανίζεται στη σημαία της χώρας από το 1863, και παράλληλα είναι το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας.

Κατά τον 20ο αιώνα, έγιναν κάποιες εργασίες συντήρησης, οι οποίες ωστόσο διεκόπησαν κατά τον καμποτζιανό εμφύλιο πόλεμο και την κυριαρχία των Κόκκινων Χμερ, μεταξύ 1970 και 1980.

Μέχρι και σήμερα υπάρχει ένταση μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης σχετικά με το ποια χώρα πρέπει να έχει στην κατοχή της το ναό.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ