Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως είναι το εσωτερικό ενός ηφαιστείου; Ήρθε η ώρα να το ανακαλύψετε και μάλιστα από πολύ κοντά. Ετοιμαστείτε για μια περιήγηση σε έναν διαφορετικό κόσμο, γεμάτο απρόσμενες εκπλήξεις και συγκινήσεις.

Αν νομίζετε ότι είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, αυτή η εμπειρία δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο φαίνεται. Το μόνο που χρειάζεται είναι η προθυμία για μια 45λεπτη εξερεύνηση μέχρι τον κρατήρα και η δύναμη να κατεβείτε 120 μέτρα στο κάτω μέρος του με τη βοήθεια ενός ανοικτού ανελκυστήρα.

Το ανενεργό ηφαίστειο Thrihnukagigur (καλή τύχη στην προσπάθεια να το προφέρετε!) είναι ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο στην Ισλανδία, μια χώρα που μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως ένα γεωλογικό hotspot.

Άλλωστε είναι μια από τις πιο ενεργές ηφαιστειακά χώρες στον κόσμο, με εκρήξεις που συμβαίνουν κάθε 3-4 χρόνια, κατά μέσο όρο. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της θέσης της στο ρήγμα του Ατλαντικού, όπου οι ερωπαϊκοασιατικές και αμερικανικές πλάκες απομακρύνονται δημιουργώντας κυριολεκτικά ένα άνοιγμα στον φλοιό της γης. Στο κέντρο αυτής της κορυφογραμμής βρίσκεται το ηφαίστειο Thrihnukagigur.

Το Thrihnukagigur εξερράγη για τελευταία φορά πριν από 4.000 χρόνια και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα εκραγεί στο εγγύς μέλλον. Το όνομα προέρχεται από τον Arni Β. Stefánsson, ο οποίος ήταν ο πρώτος που διερεύνησε το θόλο και ο οποίος κατάφερε να το καταστήσει προσβάσιμο.

Οι ημερομηνίες της περιήγησης κάθε χρόνο ξεκινούν από τις 15 Μαϊου και ολοκληρώνονται στις 10 Σεπτεμβρίου. Η όλη περιπέτεια θα διαρκέσει 5-6 ώρες και από αυτές για περίπου 45 λεπτά θα βρίσκεστε στο εσωτερικό του ηφαιστείου. Είναι σημαντικό ότι δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις στην πεζοπορία και την αναρρίχηση, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είστε σε καλή φυσική κατάσταση.

Πάρτε μαζί σας καλά παπούτσια πεζοπορίας και ζεστά ρούχα, αφού ο καιρός στα βουνά είναι απρόβλεπτος. Τίποτα άλλο δεν θα χρειαστεί να σας απασχολήσει, αφού δίπλα σας θα είναι πάντα ένας από τους ειδικούς οδηγούς, προσφέροντας σας ανα πάσα στιγμή τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Το εντυπωσιακό τοπίο θα σας αποζημιώσει για την ταλαιπωρία και θα μείνετε κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό ανακαλύπτοντας για ακόμα μια φορά το μεγαλείο της φύσης. Είστε έτοιμοι;

Τιμή:
230 ευρώ το άτομo

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ