Ηπειρώτικη ομορφιά στην Κόνιτσα

Το πέτρινο γεφύρι της ενώνει το σήμερα με το χθες - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:22
08/01/2018
Ηπειρώτικη ομορφιά στην Κόνιτσα
3
loading

Η γοητευτική κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων, 64 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης, είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στην πλαγιά του βουνού Τραπεζίτσα κι έχει θέα την πεδιάδα της Κόνιτσας, όπου συναντώνται τρεις ποταμοί: Βοϊδομάτης, Αώος και Σαραντάπορος.

Στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας, ανάμεσα στις κεραμοσκεπές, ξεχωρίζει ο ναός του Αγίου Νικολάου, με τις ρίζες του να φτάνουν στην τουρκοκρατία. Ολόκληρη η πόλη όμως συντίθεται από την αρμονική συνύπαρξη παραδοσιακών πέτρινων κτισμάτων, παλιών αρχοντικών, πλακόστρωτων στενών, εκκλησιών και μοναστηριών που δίνουν το δικό τους στίγμα σε όλη την περιοχή. Στη δεξιά πλευρά της, ο ποταμός Αώος βάζει τη δική του «σφραγίδα».

Αναμφίβολα, ωστόσο, το ορόσημο της Κόνιτσας είναι το γεφύρι της. Κατασκευασμένο το 1870, το μονότοξο γεφύρι είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής και μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι, πλαισιωμένο από πλούσια φύση που σε αφήνει άφωνο.

Μετά την περιήγησή σας στην Κόνιτσα, αξιοποιήστε την ευκαιρία για να γνωρίσετε την ευρύτερη περιοχή, τον εθνικό δρυμό Βίκου-Αώου αλλά και τα χωριά των Ζαγορίων και του Πωγωνίου.

ΚΟΝΙΤΣΑ ΚΟΝΙΤΣΑ ΚΟΝΙΤΣΑ ΚΟΝΙΤΣΑ ΚΟΝΙΤΣΑ ΚΟΝΙΤΣΑ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar STM78

  Μακάρι,να με αξιώσει ο Θεός και να καταφέρω να επισκεφθώ την ευρύτερη περιοχή.

  1. avatar Σ.Κ

   ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ..

 2. avatar παναγιωτης ικαρια

  ήθελα να ξέρα ο καλατραβα μπορεί να το κατασκευάσει,- διότι όλοι αυτοί οι μαστοροι που τα κατασκεύαζαν ήταν αμόρφωτοι και όμως έφτιαχναν ηπερκατασκεβες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει