Μπορεί οι κρατήσεις στα ξενοδοχειακά καταλύματα να είναι ακόμα χαμηλές, όμως η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην πρώτη τετράδα όσων αναζητούν προορισμό διακοπών. Αυτό είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι στις 15 Μαΐου αναμένεται το ευρύτερο άνοιγμα του τουρισμού.

Σύμφωνα με την υπουργό ήδη στη χώρα μας βρίσκονται τουρίστες από πολλά κράτη, για την έλευση των οποίων έχουν ακολουθηθεί όλα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται. Παραδέχθηκε ότι οι κρατήσεις κινούνται σε χαμηλά επίπεδα και περίπου στα ίδια με την περασμένη χρονιά, αλλά τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για τη συνέχεια, καθώς, σύμφωνα με τις μηχανές αναζήτησης, η χώρα μας βρίσκεται μέσα στην πρώτη τετράδα όσων αναζητούν προορισμό διακοπών.

Συμπλήρωσε δε ότι τα στοιχεία και οι προβλέψεις δείχνουν ότι φέτος θα έχουμε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Επίσης και μεταξύ άλλων, τόνισε ότι έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για καταλύματα covid που θα βρίσκονται δίπλα σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, ακόμη και στα νησιά.

Τέλος η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι το πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού, «Τουρισμός για όλους», που δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες συμπολίτες μας να κάνουν διακοπές στη χώρα μας, παρατάθηκε και για φέτος και μάλιστα, αναμένεται να διευρυνθεί η λίστα των δικαιούχων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.