Το πέτρινο χωριό που σου κλέβει την καρδιά

Ανακαλύψτε την Αρίστη στα Ζαγοροχώρια - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:15
19/11/2019
Το πέτρινο χωριό που σου κλέβει την καρδιά
3
loading

Τα Ζαγοροχώρια είναι από τους πιο δημοφιλείς, αλλά και ωραιότερους προορισμούς που κερδίζουν τον επισκέπτη με την παράδοση και τη γραφικότητά τους. Υπάρχουν, όμως, ανάμεσά τους και κάποια χωριά που έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα στην προτίμηση των ταξιδιωτών. Και η Αρίστη είναι σίγουρα ένα από αυτά.

Άλλωστε, είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά των Ιωαννίνων. Χτισμένη σε υψόμετρο 650 μέτρων και σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τα Ιωάννινα, το παραδοσιακό αυτό χωριό είναι σκαρφαλωμένο σε μια καταπράσινη πλαγιά. Βρίσκεται στο δρόμο προς το Πάπιγκο, ενώ μέχρι το 1928 ονομαζόταν Αρτσίστα.

Η καρδιά της Αρίστης χτυπά γύρω από την κεντρική πλατεία της με τον χαρακτηριστικό πλάτανο και την όμορφη θέα προς τις βουνοκορφές. Εκτός από την πλούσια βλάστηση διαθέτει κι εξαιρετικά καλοδιατηρημένα πέτρινα αρχοντικά.

Η πέτρινη Αρίστη, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν βρίσκεται επίσης, λίγο πριν το εντυπωσιακό μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιώτισσας, που στέκει στην άκρη του βράχου μιας σπηλιάς ακριβώς πάνω από το ποτάμι και τη γέφυρα του Βοϊδομάτη.

Επίσης, συγκαταλέγεται χρονικά στα πρώτα Ζαγοροχώρια που απέκτησαν σχολείο, το οποίο συντηρούσαν οικονομικά οι εισφορές της γειτονικής μονής Σπηλαιώτισσας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Styga

    Πανέμορφη μέρη. Όταν τα επισκέφθηκα, απλά συγκλονίστηκα από το κάλλος τους.Έμενα εκεί, για πάντα

  2. avatar niaki34

    Απο τα ωραιοτερα μερη που εχω παει στη ζωη μου....

  3. avatar t.p.

    Λάιστα το καλύτερο από τα Ζαγοροχώρια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει