Πέρα από τις ονειρικές κερασιές και το drifting, η Ιαπωνία φημίζεται και για την αξιοσημείωτη φιλοξενία της.

Αν ψάχνεις λοιπόν το «οmotenashi», το χρυσό πρότυπο για το πώς φιλοξενείς σωστά ξένους, μην αναζητείς σύγχρονα ξενοδοχεία, παρά παραδοσιακά πανδοχεία με πατώματα τατάμι, απλή επίπλωση και στρώματα στο έδαφος.

Ryokan αποκαλούνται αυτοί οι ξενώνες στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και σε κάποιους δεν πρέπει να μας ξεγελά η ταπεινή εμφάνισή τους. Ειδικά αν μιλάμε για το Hoshinoya Kyoto, έναν τόπο ονειρικό που ό,τι χάνει σε δυτικές ανέσεις, το αντισταθμίζει με το απόλυτα ζεν περιβάλλον.

Εδώ μιλάμε βέβαια για σούπερ λουξ καταστάσεις, πάντα με όχημα τον σεβασμό στην τεράστια ιαπωνική κουλτούρα της φιλοξενίας, όπως τα πολλαπλά γεύματα, τις θερμές πηγές και τη φύση που έρχεται και σε κάνει ένα μαζί της.

Το Hoshinoya Kyoto βρίσκεται στα δυτικά προάστια του Κιότο, σε έναν απομονωμένο τόπο μακριά από τον πολιτισμό και τις ενοχλήσεις του. Επιβλέπει τον τοπικό ποταμό και φτάνεις πράγματι εδώ μόνο μέσω νερού.

Η ηρεμία είναι ο βασιλιάς στον ξενώνα των 25 δωματίων, που προσφέρει πολλά περισσότερα από την αταραξία των νερών και το άδειασμα του μυαλού.

Όπως ο παγκοσμίου φήμης σεφ, η αρχιτεκτονική του τοπίου και όλα τα αριστοκρατικά που θα συναντήσεις εδώ, μιας και κάποτε δεν ήταν παρά ο παιδότοπος των ευγενών.

Από 500 ευρώ τη βραδιά, μπορείς να απολαύσεις τον παράδεισο που σου αναλογεί σε αυτή τη ζωή, μια υπερβατική εμπειρία που δύσκολα μπορείς να βρεις όμοιό της στον υπόλοιπο πλανήτη…