Αν οργανώνετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας στο νησί των Ιπποτών ή απολαμβάνετε ήδη την άδειά σας στην ονειρική Ρόδο, μην παραλείψετε να πάρετε μέρος σε κάποια από τις κρουαζιέρες που διοργανώνει –σχεδόν σε καθημερινή βάση για τους επισκέπτες του νησιού– η Sea Dreams Cruises.

Πρόκειται για μια εταιρεία με μακρόχρονη παρουσία στο χώρο των οργανωμένων εκδρομών και κρουαζιερών, τα σκάφη της οποίας συνδέουν τη Ρόδο με τη Σύμη από το 1950, ενώ από το 1994 εισήγαγε στο πρόγραμμά της και πλήρως οργανωμένες εκδρομές στο μικρό, όμορφο και γραφικό νησάκι των Δωδεκανήσων, καθώς και το κοσμοπολίτικο Μαρμαρίς, στις ακτές της Τουρκίας.

Με πλοία πιστοποιημένα από τον διεθνή οργανισμό I.S.M (International Safety Management) οι εκδρομές σας με την Sea Dreams Cruises, εκτός του ότι γεμίζουν το «σεντούκι» των εμπειριών σας με εικόνες, αρώματα και χρώματα που θα θυμάστε για πάντα, εγγυώνται ένα απολαυστικό ταξίδι με ασφάλεια και άνεση.

Για μία άκρως καλοκαιρινή εμπειρία, λοιπόν, με φυσικό σκηνικό το βαθύ μπλε των νερών του Αιγαίου δεν έχετε παρά να επιλέξετε την ημερήσια κρουαζιέρα στο Μαρμαρίς, η οποία σας δίνει την δυνατότητα μέσα σε μία μόλις ημέρα να βρεθείτε σε δύο διαφορετικές χώρες, αλλά και ηπείρους.

Μία ώρα μόλις χωρίζει το λιμάνι της Ρόδου από το κοσμοπολίτικο Μαρμαρίς, για μια εμπειρία γεμάτη με χρώματα, αρώματα και εικόνες από την… Ανατολή. Το ζεστό αεράκι και το τοπίο με τα πολλά δέντρα και τις πλαγιές «βουτηγμένες» στην κυριολεξία μέσα στο πράσινο σας καλωσορίζουν στην εντυπωσιακή μαρίνα του Μαρμαρίς, όπου κυριαρχούν τα πολυτελή σκάφη και ιστιοπλοϊκά καθώς και οι χαρακτηριστικές τούρκικες γκουλέτες.

Μια βόλτα με λεωφορεία με έμπειρους ξεναγούς σας συστήνει στις ομορφιές της πόλης και την κουλτούρα των κατοίκων της.

Απαραίτητες στάσεις: ψηλά στο λόφο για να απολαύσετε πανοραμική θέα του Μαρμαρίς και να βγάλετε τις απαραίτητες φωτογραφίες- αναμνηστικά του ταξιδιού σας εδώ, σε ένα παραδοσιακό εργαστήριο για να παρατηρήσετε από κοντά την διαδικασία παρασκευής των παραδοσιακών λουκουμιών, σε ένα χρυσοχοείο για ενημερωθείτε αλλά και να δείτε από κοντά την επεξεργασία του χρυσού, και φυσικά στο φημισμένο παζάρι της πόλης για να βιώσετε μοναδικές στιγμές γεμάτες με αρώματα μπαχαρικών, χρώματα από τα κεραμικά και υφαντά, μυρωδιές από κεμπάπ αλλά και τις τοπικές λιχουδιές της ανατολίτικης κουζίνας.

Μην παραλείψετε να προμηθευτείτε κάποιο από τα αμέτρητα προϊόντα που θα βρείτε στους πάγκους του παζαριού –πολυχρωμα ριχτάρια και χαλιά, τσάντες, είδη ρουχισμού κ.α.– και φυσικά να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στο… παζάρεμα!

Η κρουζιέρα πραγματοποιείται με το καταμαράν King Saron, το οποίο αναχωρεί από το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή στις 09.00, με επιστροφή στις 18.30. Τιμή εισιτηρίου: 35 ευρώ και 15 ευρώ φόροι λιμανιών που πληρώνονται στο λιμάνι πριν την αναχώρηση. Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή το διαβατήριό σας.

Εναλλακτική επιλογή για εκείνους που δεν θέλουν να βγουν εκτός συνόρων η ημερήσια κρουαζιέρα Ρόδος- Σύμη- Πανορμίτης, η οποία αναχωρεί καθημερινά από το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου στις 09.00 και επιστρέφει, επίσης, στις 18.30. Για το αναλυτικό πρόγραμμα κάντε κλίκ εδώ.

Πληροφορίες

Γρηγορίου Λαμπράκη 46, Ρόδος

Τηλ. 22410 74235

www.seadreams.gr

[email protected]

Facebook: SeaDreams