Πώς να οργανώσετε τις διακοπές σας με χαμηλό budget

Τι είναι το house- sitting και πώς μειώνει τον προϋπολογισμό του ταξιδιού


ΤΑΞΙΔΙTIPS
9:37
03/04/2019
Πώς να οργανώσετε τις διακοπές σας με χαμηλό budget
loading

Μια νέα μορφή τουρισμού τα τελευταία χρόνια σημειώνει ιδιαίτερη άνοδο κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο το κοινό, προσφέροντάς του διαμονή σε μηδενικό ή ελάχιστον κόστος.

Ο λόγος για το «house- sitting». Στην ουσία πρόκειται για ένα είδος «φύλαξης» και φροντίδας του σπιτιού, όταν ο ιδιοκτήτης του λείπει σε διακοπές, με αντάλλαγμα την δωρεάν διαμονή του «φροντιστή» σε αυτό. Μια αμφίδρομη σχέση, δηλαδή, που έχει οφέλη και για τις δύο πλευρές.

Αυτή η νέα μορφή εξυπηρέτησης συμπεριλαμβάνει, συνήθως, την φροντίδα των κατοικιδίων, το πότισμα των λουλουδιών και την γενικότερη φύλαξη της οικίας, χωρίς να χρειάζεται ο ιδιοκτήτης να επιστρατεύει γείτονες, φίλους και συγγενείς για τις συγκεκριμένες διαδικασίες.

Διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες (μία από τις πιο δημοφιλείς στο συγκεκριμένο τομέα είναι η trustedhousitters.com) βρίσκονται στη διάθεση τόσο των ιδιοκτητών σπιτιών, όσο και των εθελοντών φροντιστών, οι οποίοι φιλοξενούνται δωρεάν ή με ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο.

Οι ιδιοκτήτες από την πλευρά τους καταχωρίζουν φωτογραφίες του σπιτιού και της περιοχής, τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη καθώς και τουριστικές πληροφορίες για την εκάστοτε περιοχή, ενώ οι φροντιστές ένα είδος βιογραφικού με τα προσωπικά τους στοιχεία, την εμπειρία τους και λίγα λόγια για τον εαυτό τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει