Μια νέα μορφή τουρισμού τα τελευταία χρόνια σημειώνει ιδιαίτερη άνοδο κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο το κοινό, προσφέροντάς του διαμονή σε μηδενικό ή ελάχιστον κόστος.

Ο λόγος για το «house- sitting». Στην ουσία πρόκειται για ένα είδος «φύλαξης» και φροντίδας του σπιτιού, όταν ο ιδιοκτήτης του λείπει σε διακοπές, με αντάλλαγμα την δωρεάν διαμονή του «φροντιστή» σε αυτό. Μια αμφίδρομη σχέση, δηλαδή, που έχει οφέλη και για τις δύο πλευρές.

Αυτή η νέα μορφή εξυπηρέτησης συμπεριλαμβάνει, συνήθως, την φροντίδα των κατοικιδίων, το πότισμα των λουλουδιών και την γενικότερη φύλαξη της οικίας, χωρίς να χρειάζεται ο ιδιοκτήτης να επιστρατεύει γείτονες, φίλους και συγγενείς για τις συγκεκριμένες διαδικασίες.

Διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες (μία από τις πιο δημοφιλείς στο συγκεκριμένο τομέα είναι η trustedhousitters.com) βρίσκονται στη διάθεση τόσο των ιδιοκτητών σπιτιών, όσο και των εθελοντών φροντιστών, οι οποίοι φιλοξενούνται δωρεάν ή με ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο.

Οι ιδιοκτήτες από την πλευρά τους καταχωρίζουν φωτογραφίες του σπιτιού και της περιοχής, τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη καθώς και τουριστικές πληροφορίες για την εκάστοτε περιοχή, ενώ οι φροντιστές ένα είδος βιογραφικού με τα προσωπικά τους στοιχεία, την εμπειρία τους και λίγα λόγια για τον εαυτό τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.