Πέντε από τα πιο ονειρικά ξενοδοχεία παγκοσμίως, τρία από αυτά συναντώνται στις εξωτικές Μαλδίβες, σε όσους δύνανται να τα επισκεφτούν, εκτός από την «πολυτέλεια» της ιδιωτικότητας στις πολυτελείς βίλες τους, προσφέρουν και ένα μπόνους έκπληξη!

Υποβρύχια εστιατόρια και σουίτες για μια μοναδική εμπειρία ζωής που λίγοι βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να βιώσουν. Η πανοραμική θέα στη μαγεία του βυθού με τους αμέτρητους «κατοίκους» του να κινούνται ολόγυρα από τα τραπέζια και τις σουίτες των επισκεπτών, στις εικόνες που μια φορά συναντά κανείς στην ζωή του!

Conrad Maldives, Rangali Island, Μαλδίβες

Το Conrad Maldives διαθέτει σουίτες κάτω από τα νερά του Ινδικού Ωκεανού και δίνει την δυνατότητα, σε όσους η τσέπη τους αντέχει, να κοιμηθούν παρέα με… καρχαρίες. Οι εντυπωσιακές αυτές σουίτες αποτελούν νέα προσθήκη στο Conrad Maldives στις εξωτικές Μαλδίβες που λειτουργούν από τον περασμένο Νοέμβριο.

Επιπλέον, ένα γεύμα κάτω από τα νερά του Ινδικού Ωκεανού αποτελεί σίγουρα και με όλη την κυριολεξία της λέξης μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Το Ithaa Undersea σερβίρει σύγχρονη ευρωπαϊκή κουζίνα πέντε μέτρα κάτω από την στάθμη της θάλασσας. Η πανοραμική 180 μοιρών θέα στο κοραλλιογενές περιβάλλον ολόγυρά του στα χαρακτηριστικά που σίγουρα κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Anantara Kihavah Maldives Villas, Μαλδίβες

Είναι γεγονός ότι οι Μαλδίβες διαθέτουν το κατάλληλο «έδαφος» για την δημιουργία τέτοιων ξενοδοχείων, γι αυτό κι ακόμη ένα πολυτελές resort στο εξωτικό νησί κερδίζει μια θέση στη λίστα. Ο λόγος για το Anantara Kihavah Maldives Villas, στο νησάκι Kihavah Huravalhi, που προσφέρει μια μοναδική υποβρύχια γαστρονομική εμπειρία.

Το εστιατόριό του χαίρει άπλετης θέας στον υποβρύχιο κόσμο του Ινδικού Ωκεανού, ενώ ενδείκνυται τόσο για ένα μεσημεριανό γεύμα όσο και για ένα ρομαντικό δείπνο. Ακόμη μία πρωτοτυπία του συγκεκριμένου εστιατορίου είναι ότι διαθέτει και την πρώτη υποβρύχια κάβα παγκοσμίως.

Atlantis The Palm, Ντουμπάι

Με εκπληκτική θέα στον Περσικό κόλπο το πολυτελές Atlantis The Palm, βρίσκεται στο νησί Palm Jumeirah στο φουτουριστικό Ντουμπάι, και αποτελεί από μόνο του έναν μαγικό προορισμό. Στα χαρακτηριστικά που σίγουρα εντυπωσιάζουν η ιδιωτική παραλία, το υποβρύχιο ενυδρείο όπου ο επισκέπτης μπορεί να κολυμπήσει παρέα με αξιαγάπητα δελφίνια, το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο στη Μέση Ανατολή καθώς και οι υποβρύχιες σουίτες που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής.

Ένα ιδιωτικό ασανσέρ οδηγεί σε αυτές όπου η πολυτέλεια και ο βυθός της θάλασσας είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Τεράστια παράθυρα από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι επιτρέπουν στον επισκέπτη να παρατηρεί την «ζωή» στο βυθό του Περσικού κόλπου, όση ώρα ξαπλώνει στο king size κρεβάτι του ή χαλαρώνει στην υποβρύχια μπανιέρα του!

Radisson Blue, Βερολίνο

Μπορεί να βρίσκεται στη γερμανική πρωτεύουσα, αρκετά μακριά από κάποιο βυθό, ωστόσο η πρωτοτυπία του Radisson Blue έγκειται ακριβώς σε αυτό. Κατάφερε να φέρει τον βυθό στα… μέτρα του!

Στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, λοιπόν, συναντά κανείς το πιο ψηλό κυλινδρικό ενυδρείο στον κόσμο που μετρά 25 μέτρα ύψος, περιέχει ένα εκατομμύριο λίτρα θαλασσινού νερού και περισσότερα από 1.500 τροπικά ψάρια! Η θέα σε αυτό είναι εξίσου εντυπωσιακή τόσο από το μπαρ που βρίσκεται στη βάση του, όσο και από τα δωμάτια του ξενοδοχείου ολόγυρά του.

Niyama Private Islands, Μαλδίβες

Ένας τροπικός επίγειος παράδεισος στις Μαλδίβες που δίνει την εντύπωση στον επισκέπτη ότι ζει σαν σε όνειρο. Ιδιωτικές βίλες με πισίνα τόσο μπροστά στην παραλία, όσο και πάνω στη θάλασσα στα όσα μετατρέπουν το όνειρο σε πραγματικότητα.

Το πολυτελές resort βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό νησί και διαθέτει δική του παραλία, υπηρεσία μπάτλερ, 24ωρο σπα καθώς και το πρώτο υποβρύχιο κέντρο διασκέδασης παγκοσμίως. Για να προσεγγίσει κανείς το Subsix οδηγείται σε αυτό με ταχύπλοο σκάφος ενώ κατεβαίνει μία τριώροφη σκάλα. Ο χώρος άκρως εντυπωσιακός με ιταλικούς πολυελαίους σε σχήμα κοραλλιού να κλέβουν την παράσταση.