Στην καρδιά της ιταλικής πρωτεύουσας, εκεί όπου κάποτε μεσουρανούσε η ρωμαϊκή αυτοκρατορία, ένα palazzo του 17ου αι. μετατράπηκε σε ένα εκπληκτικό urban ξενοδοχείο, προκαλώντας αίσθηση και εντυπωσιασμό.

Μια πρωτοπόρα και ολιστική εμπειρία τέχνης, έμπνευση του ομίλου του πολυτελούς ιταλικού brand Fendi, περιμένει τους επισκέπτες του «The Rooms of Rome», εδώ όπου η αρχιτεκτονική και ο πολιτισμός αναβιώνουν πέρα από τα παραδοσιακά σύνορα, δίνοντας στον ταξιδιώτη τη δυνατότητα να βιώσει κάτι το πραγματικά ξεχωριστό.

Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Jean Nouvel ανέλαβε τον σχεδιασμό και την διακόσμηση των 24 διαμερισμάτων του «The Rooms of Rome», που φιλοξενούνται  στους τέσσερις ορόφους του αλλοτινού Rhinoceros Palazzo.

Οι εσωτερικοί του χώροι αποτελούνται από έναν συνδυασμό ιδιαίτερων υλικών, δίνοντας έναν urban χαρακτήρα στο ξενοδοχείο, όπως οι παλιές ξύλινες οροφές, τα εκτεθειμένα τούβλα στους τοίχους, το ανεπεξέργαστο μπετόν, δημιουργώντας, μ’ αυτόν τον τρόπο, την αίσθηση ότι ο χρόνος έχει μείνει κολλημένος στο παρελθόν του κτηρίου.

Από τα πιο εντυπωσιακά σημεία των δωματίων τα κομψά και υπερμεγέθη πάνελ που λειτουργούν ως καθρέφτες, αντικατοπτρίζοντας μια εναλλακτική διάσταση του κάθε χώρου, η οποία στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Η ιδιαίτερη αισθητική του κάθε δωματίου, συμπληρώνεται με κομψή επίπλωση και high end συσκευές τελευταίας τεχνολογίας.

Το στοιχείο που κλέβει, ωστόσο, την παράσταση στο καθένα από αυτά, δεν είναι άλλο από τις διαφορετικές απόψεις που προσφέρουν στην γοητευτική και ερωτική Αιώνια Πόλη.

Η γκαλερί τέχνης που βρίσκεται στο ισόγειο του palazzo, λειτουργεί ως «γέφυρα» ανάμεσα στην ιστορία της Ιταλίας και τη σύγχρονη τέχνη, μέσα από την παρουσίαση οπτικών και ηχητικών εγκαταστάσεων.

Τέλος, το φημισμένο παριζιάνικο εστιατόριο Caviar Kaspia, φιλοξενείται στον πέμπτο όροφο και το roof garden του ξενοδοχείου, όπου πραγματοποιείται ένα ενδιαφέρον πάντρεμα των καλύτερων ρώσικων γεύσεων με την ιταλική, γαστρονομική κουλτούρα δημιουργώντας φίνα πιάτα που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Και όλα αυτά σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό περιβάλλον, από τις τρεις βεράντες του οποίου ο επισκέπτης απολαμβάνει εκπληκτική θέα στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.

Τιμή: Από 245 ευρώ/ δίκλινο