Εξ ορισμού, τα ξενοδοχεία είναι ο χώρος όπου όλοι οι ταξιδιώτες γράφουν τον επίλογο της κάθε ημέρας του ταξιδιού τους. Τι γίνεται, ωστόσο, με τα εστιατόρια, τα cafes και τα bars ξενοδοχείων που αποτελούν πραγματική εμπειρία στον εκάστοτε προορισμό; Είναι αρκετά για να πείσουν τον επισκέπτη να τα προτιμήσει για το επόμενο ταξίδι του; Η απάντηση είναι ναι, καθώς πρόκειται για σημεία αναφοράς των ντόπιων, που ο κάθε τουρίστας θα ήθελε να ανακαλύψει.

Public, Νέα Υόρκη

Σημείο αναφοράς του Public, στη Νέα Υόρκη, το ολοζώντανο λόμπι του, ιδανικός προορισμός για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, από τις 14.00 και μετά. Ένα διάλειμμα από την δουλειά ή το shopping, ένα επαγγελματικό ραντεβού ή μια έξοδος για κουβεντούλα, ό,τι και να επιλέξει κάποιος υποστηρίζεται 100% στο εντυπωσιακό Lobby Bar του ξενοδοχείου. Οι γήινες αποχρώσεις, η έντονη αίσθηση του ξύλου και το διακριτικά πολυτελές περιβάλλον, δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να καθιερωθεί σε αγαπημένο meeting point.

Hotel National des Arts et Metiers, Παρίσι

Φωτογραφία: Jérome Galland Από τις σχετικά νέες αφίξεις στο κομμάτι της φιλοξενίας στην Πόλη του Φωτός, το Hotel National des Arts et Metiers βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία μεταξύ του Marais και του δεύτερου διαμερίσματος. Ταιριάζοντας ιδανικά με τη γειτονιά όπου εντοπίζεται, πίσω από το την κλασική του πρόσοψη κρύβεται ένας άριστος συνδυασμός μοντέρνας αρχιτεκτονικής και καινοτόμου design. Από τα σημεία αναφοράς για τους λίγο πιο ψαγμένους παριζιάνους και ταξιδιώτες, το Herbarium. Πρόκειται για ένα cocktail bar με ιδιαίτερη αδυναμία στα premium αποστάγματα και τα εμπνευσμένα cocktails, ιδανική επιλογή για το κλείσιμο της ημέρας.

Detroit Foundation Hotel, Ντιτρόιτ

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα ξενοδοχεία στο Ντιτρόιτ, το Detroit Foundation Hotel φιλοξενείται εκεί που στεγαζόταν παλαιότερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης. Διατηρώντας πολλά από τα στοιχεία του κτηρίου, και παντρεύοντας ιδανικά το ιστορικό στοιχείο με το μοντέρνο, την σικ πολυτέλεια με την προσιτή αισθητική, όλα εδώ μέσα είναι κατασκευασμένα από ντόπιους τεχνίτες. Αυτό που το κάνει ιδιαιτέρως δημοφιλές στο κοινό της πόλης είναι το εντυπωσιακό του λόμπι, με το Apparatus Room, το bar- restaurant που προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία με πιάτα της αμερικάνικης κουζίνας. Στα συν και τα εξαιρετικά cocktails του.

Ace Hotel Chicago, Σικάγο

Καθιερωμένο meeting point για τους εργαζόμενους της Google απέναντι από το ξενοδοχείο στο τέλος του δρόμου, το Ace Hotel Chicago εντοπίζεται στο West Loop, μια γειτονιά του Σικάγο που φημίζεται για την έντονη πολιτιστική και γαστρονομική σκηνή της. Στεγασμένο σε ένα βιομηχανικό κτήριο που κάποτε φιλοξενούσε μια ιταλοαμερικάνικη εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, μετρά μόλις ένα χρόνο λειτουργίας, και εκτός από τους ταξιδιώτες, έχει καταφέρει να κερδίσει και το κοινό της πόλης. Ο λόγος; Οι ανοιχτοί προς το κοινό χώροι του, όπως το City Mouse εστιατόριο και το Waydown μπαρ στην ταράτσα του ξενοδοχείου. Το πρώτο φημίζεται για το εξαιρετικό brunch που σερβίρει σε καθημερινή βάση, ενώ το δεύτερο για τα εμπνευσμένα cocktails του.

Kimpton Rowan Palm Springs Hotel, Παλμ Σπρινγκς

Μοιάζοντας πολύ με το cozy καθιστικό ενός κομψού και ενημερωμένου, αναφορικά με την διακόσμηση και το design, φίλου, το Window Bar στο λόμπι του Kimpton Rowan Palm Springs Hotel αποτελεί έναν στυλάτο και χαλαρωτικό προορισμό στην καρδιά του Παλμ Σπρινγκς, στη Νότια Καλιφόρνια. Διαθέτει μια τεράστια βιβλιοθήκη και μεγάλες τζαμαρίες που προσφέρουν άπλετη θέα στην οροσειρά San Jacinto, ενώ καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, για απολαυστικές στιγμές σε ένα χαλαρωτικό και ποιοτικό περιβάλλον. Στην ταράτσα του ξενοδοχείου λειτουργεί, επίσης, το High Bar, το οποίο φημίζεται τόσο για την θέα του, όσο και για τα cocktails του.