Η πολύχρωμη και πολύβουη Τσιανγκ Μάι υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες στον ταξιδιώτη.

Η μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Ταϊλάνδης και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας βρίσκεται περίπου 700 χλμ βόρεια της Μπανγκόκ και είναι κτισμένη παραπλεύρως του ποταμού Ping.

Το Τσιάνγκ Μάι αποκαλείται συχνά «ρόδο του βορρά» και επιλέχθηκε το 1292 από το βασιλιά Μενγκράι για να αντικαταστήσει το Τσιάνγκ Ράι ως πρωτεύουσα του βασιλείου Λάνα.

Το κέντρο της παλιάς πόλης δεν έχει χάσει τη γοητεία του, γεμάτο μισογκρεμισμένες παλιές «στούπες», χρυσοποίκιλτους ναούς, ξύλινα σπίτια και ερείπια των αρχαίων τειχών που περικλείουν πάνω από 30 ναούς.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον αρχαιότερο ναό της χώρας, Wat Chiang Man, χτισμένο τον 13ο αιώνα, το Εθνικό Μουσείο για να γνωρίσει τον τοπικό πολιτισμό και τον Βοτανικό Κήπο για να απολαύσει το άρωμα των ορχιδέων της Ταϊλάνδης.

Ακόμη, τη διάσημη νυχτερινή αγορά και τον Βατ Πράτατ Ντόι Σουτέπ, έναν βουδιστικό ναό με περίτεχνες διακοσμήσεις στην κορυφή ενός λόφου. Ο επισκέπτης θα δει από κοντά τις ατέλειωτες καταπράσινες εκτάσεις με καταρράκτες, λίμνες και ξύλινες γέφυρες και θα θαυμάσει τα παράξενα πουλιά και τα εξωτικά λουλούδια της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια, η Τσιανγκ Μάι έχει γίνει όλο και περισσότερο σύγχρονη πόλη και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται κάθε χρόνο.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

tsiangmaimapΤσιάνγκ Μάι / Ταϊλάνδη

Διαφορά ώρας: 4 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Μπατ (1 ευρώ ισοδυναμεί με 38 Μπατ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Ντόχα και Γιανγκόν είναι 13 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα και 14 ώρες και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ντόχα και Γιανγκόν.

ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΙ ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΙ ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΙ ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΙ ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΙ ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΙ ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΙ ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΙ ΤΑΪΛΑΝΔΗ

ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΙ ΤΑΪΛΑΝΔΗ