Το νοτιότερο ελληνικό και ταυτόχρονα ευρωπαϊκό όριο, η Γαύδος, έχει μια δική του μοναδική ομορφιά στην οποία συμβάλλει και το γεγονός ότι τόσο απομονωμένο.

Το νησί ανήκει στο νομό Χανίων και έχει ελάχιστους κατοίκους. Ηρεμία, χαλάρωση, ατέλειωτες παραλίες και ρυθμοί που σε κάνουν να ξεχνάς το χρόνο είναι αυτά που θα βρει κανείς στο νησί. Οι τουριστικές υποδομές βέβαια είναι υποτυπώδεις αλλά σίγουρα αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα δει κανείς μπροστά σε τόση ομορφιά. Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι από αυτούς που φτάνουν είναι κατασκηνωτές. Γι’ αυτό το λόγο η Γαύδος έχει φανατικούς θαυμαστές πάνε στο νησί κάθε χρόνο.

Στην περιοχή Καραβέ βρίσκεται το λιμάνι του νησιού ενώ αν βρεθείτε στη Γαύδο θα δείτε ακόμη πέντε οικισμούς: το Καστρί, το Σαρακήνικο, με τη βασική τουριστική υποδομή του νησιού, δωμάτια και ταβέρνες, τον Αϊ-Γιάννη, την Άμπελο και τα Βατσιανά.

Η μικροσκοπική Γαύδος λούζεται από τον ήλιο του Λιβυκού πελάγους, διαθέτοντας ομορφιές που, για να τις ανακαλύψεις, πρέπει να την περπατήσεις. Η ατμόσφαιρα του νησιού είναι μοναδική και δημιουργεί έναν μύθο σε συνδυασμό με τις αμμώδεις παραλίες, την ξανθιά, ολόχρυση άμμο, τους αιωνόβιους κέδρους και τα καθάρια, γαλαζοπράσινα μοναδικά νερά.

Μαζί με τη γειτονική Γαυδοπούλα, το όμορφο νησί της Γαύδου αποτελεί σταθμό μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και καταφύγιο για τα απειλούμενα είδη της μεσογειακής φώκιας και της χελώνας Caretta caretta. Σίγουρα αποτελεί έναν ιδιαίτερο, αντισυμβατικό προορισμό που δεν είναι εύκολο να συνηθίσει και να απολαύσει ο κάθε επισκέπτης αλλά αν του αρέσει την πρώτη φορά, θα γίνει σίγουρα φανατικός και θα πηγαίνει κάθε χρόνο.

Οι εξωτικές παραλίες του νησιού είναι επίσης ένα επιπλέον πλεονέκτημα του νησιού ενώ το καλό με τη Γαύδο είναι φυσικά το κλίμα της, που είναι ζεστό το μεγαλύτερο διάστημα του έτους. Αυτό μάλιστα την καθιστά ιδανικό προορισμό για το μήνα Σεπτέμβριο.

gavdos1 gavdos2 gavdos3 gavdos5 gavdos4