Άλλοι πιστεύουν όχι μόνο στην ύπαρξη της εξωγήινης ζωής αλλά και πως έχει έρθει και σε επαφή με τον άνθρωπο. Κάποιοι θεωρούν τη συζήτηση μυθολογία και άλλοι ακόμα αμφιταλαντεύονται. Σε κάθε περίπτωση το design που παραπέμπει σε ζωή σε άλλους πλανήτες ή διαστημικά ταξίδια δεν παύει να τους γοητεύει όλους.

Έτσι, ξενοδοχεία που μοιάζουν με UFO προσθέτουν μια πινελιά… διαγαλαξιακή στη διαμονή των ανθρώπων που τα επισκέπτονται, όπως συμβαίνει με τα παρακάτω.

The UFO Hotel, Καλιφόρνια

xnednaksk1

Πέρσι αποκαλύφθηκαν στο Kickstarter τα σχέδια δημιουργίας θεματικού ξενοδοχείου που όλα θα παραπέμπουν σε UFO. Το UFO Hotel στην Καλιφόρνια περιγράφεται ως «σπίτι για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας και όσους αγαπούν την περιπέτεια και σχεδιάστηκε με φουτουριστικά εστιατόρια και διαμονή μέσα στο «διαστημόπλοιο».

Το φιλόδοξο σχέδιο ναυάγησε όταν συγκεντρώθηκαν 11.000 δολάρια από τα 175.000 που ήταν ο στόχος των δημιουργών του αλλά σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, το ξενοδοχείο είναι υπό κατασκευή.

Water Discus Hotel, Ντουμπάι

xnednaksk2

Αν σκεφτεί κανείς τι άλλα κατασκευαστικά «έπη» έχει να επιδείξει το Ντουμπάι, δεν προκαλεί έκπληξη πως εκεί σχεδιάζεται και το μεγαλύτερο υποβρύχιο ξενοδοχείο στον κόσμο, το Water Discus που θα έχει τη μορφή διαστημόπλοιου. Θα αποτελείται από δύο μέρη, το ένα πάνω και το άλλο κάτω από το νερό που θα συνδέονται με έναν κύλινδρο που θα περιλαμβάνει σκαλιά και ασανσέρ.

xnednaksk3

Solent Forts, Ηνωμένο Βασίλειο

Παρότι δεν έχει ακριβώς τη μορφή UFO, το πρώην φρούριο κοντά στο Πόρτσμουθ της Βρετανίας μοιάζει από ψηλά σαν ιπτάμενος δίσκος.

xnednaksk4

Οι κυλινδρικές κατασκευές μετρούν περισσότερα από 150 χρόνια ζωής αλλά έχουν πλέον μεταμορφωθεί σε πολυτελή θέρετρα.

xnednaksk5

Treehotel UFO, Σουηδία

Τα δενδρόσπιτα δεν είναι κάτι νέο αλλά το συγκεκριμένο ξενοδοχείο μοιάζει βγαλμένο από το μέλλον.

xnednaksk6

Περπατώντας μέσα στο γαλήνιο σουηδικό δάσος ο επισκέπτης αντικρίζει μια μεταλλική κατασκευή σε ύψος έξι μέτρων από το έδαφος που μοιάζει εντελώς απόκοσμη.

Η άνοδός του στο «UFO» μέσω της φωτισμένης σκάλας μοιάζει με επιβίβαση σε έναν ιπτάμενο δίσκο.

xnednaksk7