«Αν περπατάς πολύ γρήγορα παραβιάζεις το νόμο», προειδοποιεί  ντόπιος οδηγός τους τουρίστες στην ειδυλλιακή Γρενάδα της Καραϊβικής. Στη μικροσκοπική χώρα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν τους διάσημους καταρράκτες, να περπατήσουν μέσα στο πυκνό τροπικό δάσος και να γνωρίσουν την ιστορία της Γρενάδα.

Στο κέντρο της σημαίας υπάρχει το μοσχοκάρυδο, τη σοδειά του οποίου το 2004 ο τυφώνας Ivan κατέστρεψε σε ποσοστό 80%. Αυτό ήταν καταστροφικό για το νησί που ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας μοσχοκάρυδου στον κόσμο και είχε αποκτήσει την ονομασία «νησί των μπαχαρικών».

Κάθε κλισέ που όλοι γνωρίζουμε για τις παραλίες και τα νερά της Καραϊβικής επιβεβαιώνεται στην παραλία Grand Anse και τα τέσσερα χιλιόμετρα λευκής άμμου και κρυστάλλινων νερών.

Το παλαιότερο αποστακτήριο ρουμιού του νησιού είναι το River Antoine Rum Distillery, όπου το ποτό εξακολουθεί να παράγεται με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείτο όταν πρωτοάνοιξε, το 1785. Το ρούμι είναι εδώ τόσο δυνατό που δεν επιτρέπεται να το πάρει κανείς φεύγοντας από το νησί.

Για όσους αγαπούν τις καταδύσεις, η Γρενάδα διαθέτει το υπέροχο υποβρύχιο πάρκο γλυπτών, μια μοναδική καταδυτική εμπειρία μέσα σε πολύχρωμα κοράλλια όπου ο Βρετανός καλλιτέχνης Jason deCaires τοποθέτησε τα γλυπτά του ως αντίδραση στο πέρασμα του τυφώνα Ivan.

Caribbean1 Caribbean2 Caribbean3 Caribbean4 Caribbean5 Caribbean6 Caribbean7 Caribbean8