«Προνομιακός χώρος προσέλκυσης επενδύσεων ο τουριστικός κλάδος»

Το 2014 το 50% των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα αφορούσε αποκλειστικά τον τουρισμό και τα ακίνητα


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
17:02
09/10/2015
«Προνομιακός χώρος προσέλκυσης επενδύσεων ο τουριστικός κλάδος»
1
loading

Σε προνομιακό χώρο προσέλκυσης επενδύσεων αναδεικνύεται ο τουριστικός κλάδος στην Ελλάδα, αφού όπως ανάφερε χθες το στέλεχος του Enterprise Greece, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, το 2014 το 50% των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα αφορούσε αποκλειστικά τον τουρισμό και τα ακίνητα.

Από το βήμα του συνεδρίου της Prodexpo, ο κ. Αγγελόπουλος σημείωσε ότι η Ελλάδα διατηρεί παρά την κρίση, το συγκριτικό της πλεονέκτημα της στρατηγικής της θέσης. Σε ό,τι αφορά τις μορφές επενδύσεων εκτίμησε ότι η τουριστικές κατοικίες είναι στην πρώτη γραμμή των επιλογών των ξένων επενδυτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Ηλιάδης από την Algean Property, στάθηκε στις προοπτικές της εξοχικής κατοικίας αλλά και στην εκτίμηση ότι το 2020 η Ελλάδα μπορεί να πετύχει αφίξεις 30 εκατομμυρίων τουριστών και έσοδα 20 δισ. ευρώ. Πολύ σημαντικό κίνητρο για τους επενδυτές, ανάφερε, αποτελεί το γεγονός ότι οι αποδόσεις των ακινήτων στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερες από το εξωτερικό. Όπως είπε, ένα ακίνητο στη Μύκονο έχει απόδοση επένδυσης 7,4% όταν στην Ibiza το ποσοστό αυτό είναι στο μισό.

Παραμένοντας στον άξονα των επενδύσεων, η αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού Ελενα Κουντουρά, επανέλαβε ότι έχουν "ξεμπλοκαριστεί" επενδύσεις ύψους 5 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ότι ο κλάδος των ξενοδοχείων είναι πρόσφορος για επενδύσεις. Για τη νέα τουριστική χρονιά, τέλος, εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα πάει ακόμα υψηλότερα σε σχέση με το 2015

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Serapis

    Με προκαταβολή φόρου 100%, τους πρωϊνούς φορονόμους να αλλάζουν το απόγευμα, τις κλειστές τράπεζες μάλλον ψάχνετε για ανόητους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει