Καλωσορίσατε στην απόκρυφη γαλήνη του Πιετραπερτόζα, ένα μικρό χωριό που κοιτάζει τον κόσμο από ψηλά. Αν έχετε εξαντλήσει τις επιλογές της Ιταλίας, σίγουρα δεν έχετε βρεθεί σε αυτόν τον παράδεισο γαλήνης και ηρεμίας, παραδομένο σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο. Ένα μέρος μαγικό, με έντονο ιστορικό ενδιαφέρον, που πραγματικά αξίζει να ανακαλύψετε από κοντά.  

Το Πιετραπερτόζα βρίσκεται, στην περιοχή της Ποτέντσα, σε υψόμετρο περίπου 2.000 μέτρων και προσφέρει εκπληκτικές πανοραμικές θεάσεις στα γύρω βουνά.

Πιετραπερτόζα: Το υπέροχο φυσικό τοπίο που το χαρακτηρίζει

Εκπληκτικό από πλευράς φύσης και τοπίου -σε τέτοιο βαθμό που συμπεριλήφθηκε στα πιο όμορφα χωριά της Ιταλίας- το χωριό χαρακτηρίζεται από τους ασυνήθιστα διαμορφωμένους βραχώδεις σχηματισμούς που το περιβάλλουν.

Τα γύρω βουνά προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες για πεζοπορία και ορειβασία, ενώ ένα από τα πιο δημοφιλή μονοπάτια του οδηγεί στη λίμνη Πιετραπερτόζα, μια όαση ηρεμίας, στα νερά της οποίας αντανακλώνται το γαλάζιο του ουρανού και η επιβλητικότητα των γύρω βουνών.

Το χωριό οφείλει τη φήμη του όχι μόνο στο εξαιρετικά όμορφο τοπίο των Λουκανικών Δολομιτών, αλλά και στην Πτήση του Αγγέλου: ένα ατσάλινο καλώδιο που σε λίγο περισσότερο από ένα λεπτό σας επιτρέπει να πετάξετε κυριολεκτικά, αιωρούμενοι πάνω από 100 μέτρα πάνω από το έδαφος, με ταχύτητα 120 km/h, προς την πόλη Castelmezzano, απολαμβάνοντας ένα μοναδικό και μαγευτικό τοπίο.

Παρά τη μικρή τους αλλά πλούσια ιστορία, τα χωριά της περιοχής έχουν διατηρήσει την παραδοσιακή ιταλική αρχιτεκτονική και πολιτισμό, κάτι που χαρακτηρίζει και το γραφικό χωριουδάκι Πιετραπερτόζα. Ανάμεσα στα αξιοθέατα που σίγουρα κερδίζουν τις εντυπώσεις η εκκλησία του χωριού, ένα αρχαίο κτίριο που αποτελεί έναν εξαιρετικό τόπο για να εξερευνήσετε την τοπική ιστορία και την πίστη των κατοίκων.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το Πιετραπερτόζα μετατρέπεται σε έναν ονειρικό προορισμό για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, με τις κοντινές πίστες σκι του Σαν Βίτο να αποτελούν δημοφιλείς επιλογές για τους θαυμαστές του σκι και του σνόουμπορντ.