Σε μια πόλη όπως το Παρίσι, δεν υπάρχει έλλειψη ιστορίας. Φαίνεται ότι κάθε κτίριο στο οποίο μπαίνεις ή κάθε δρόμος στον οποίο περπατάς, έχει κάποια σχέση με κάποια διάσημη προσωπικότητα. Και η ιστορία δεν είναι διαφορετική για ένα εμβληματικό ξενοδοχείο που είναι γνωστό για τις πολυτελείς ανέσεις και τα κομψά καταλύματά του.

Το Hotel Le Meurice, που βρίσκεται στη διαχρονική Rue de Rivoli με θέα τον κήπο των Tuileries, υποδέχεται τους επισκέπτες του για να χαλαρώσουν στην πολυτέλεια με πανοραμική θέα στο 1ο Arrondissement εδώ και σχεδόν 200 χρόνια. Όταν το ακίνητο άνοιξε το 1835, ονομάστηκε «Hotel des Rois» ή «Hotel of Kings» ως αντανάκλαση της χλιδής και του διαμετρήματος των επισκεπτών που επέλεγαν να μείνουν εκεί.

Η γαμήλια δεξίωση του Πικάσο στο Hotel Le Meurice

Για παράδειγμα τον Ιούλιο του 1918, σύμφωνα με το Food&Wine, ένας διάσημος ζωγράφος φιλοξένησε στο ξενοδοχείο μια εκδήλωση που συναγωνιζόταν όλες τις άλλες. Ο Πάμπλο Πικάσο επέλεξε το Salon Pompadour στο Le Meurice για να γιορτάσει τον γάμο του με την Olga Khokhlova. Ο χώρος έμοιαζε με το πώς είναι σήμερα -διακοσμημένος με πολυελαίους και φύλλα χρυσού, θυμίζοντας τη μεγαλοπρέπεια του παλατιού των Βερσαλλιών. Λίγα είναι γνωστά για τα γεγονότα εκείνης της νύχτας, αλλά σίγουρα ήταν μια νύχτα που θα έμενε αξέχαστη στους παρευρισκόμενους.

Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να ζήσουν μια (πιθανώς) παρόμοια εμπειρία με τον Πικάσο και τους καλεσμένους του, κλείνοντας την αίθουσα για μια ιδιωτική εκδήλωση. Αλλά για κάτι πιο απλό και όχι τόσο εξεζητημένο, υπάρχουν δύο άλλα εστιατόρια που προσφέρουν ένα παρόμοιο σκηνικό χωρίς να χρειάζεται να κλείσει κανείς ολόκληρο το χώρο: Το Restaurant Le Dali και το Restaurant le Meurice Alain Ducasse. Και για ένα βραδινό ποτό, υπάρχει το Bar 228 ακριβώς έξω από το λόμπι, το οποίο σηματοδοτεί το τέλειο σημείο για να πιείτε ένα ή δύο κοκτέιλ.

Οι ιστορικές προσωπικότητες που έχουν βρεθεί στο εμβληματικό ξενοδοχείο

Και ενώ ο γάμος του Πικάσο ήταν μια μεγάλη στιγμή για το ξενοδοχείο, δεν ήταν το μόνο μεγάλο γεγονός που συνέβη στους τοίχους του. Ιστορικές προσωπικότητες όπως η βασίλισσα Βικτώρια, ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Όρσον Γουέλς, μεταξύ πολλών άλλων, επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο.

Ο Σαλβαδόρ Νταλί μετέτρεψε το ξενοδοχείο ακόμη και σε σπίτι του, νοικιάζοντας τη βασιλική σουίτα για ένα μήνα κάθε χρόνο επί τριάντα χρόνια, ενώ ο Δούκας και η Δούκισσα του Ουίνδσορ το επισκέφθηκαν επιστρέφοντας από το μήνα του μέλιτος το 1937.