Δεν μπορούμε να αναφερθούμε στο παλιό Χόλιγουντ χωρίς να συμπεριλάβουμε τη θρυλική Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Μια πραγματική ντίβα, αποτέλεσε σύμβολο της θηλυκότητας, του δυναμισμού και της ομορφιάς -όπως και οι χαρακτήρες που ζωντάνευε στη μεγάλη οθόνη.

Η Τέιλορ, σύμφωνα με το thelist.com, ήταν μια πρωτοπόρος. Ήταν η πρώτη σταρ που διαπραγματεύτηκε συμβόλαιο ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων και η πρώτη με δημοφιλές άρωμα. Η Τέιλορ ήταν, επίσης, ακτιβίστρια στην καταπολέμηση της επιδημίας HIV/AIDS. Η εξαιρετική προσφορά της αναγνωρίστηκε ακόμη και από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η οποία την ονόμασε Dame Commander του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Κάτω από όλο αυτό το ταλέντο και τη σπίθα, η επιτυχημένη σταρ του κινηματογράφου δήλωνε, επίσης, λάτρης της ομορφιάς. Η Τέιλορ είχε μια τεράστια συλλογή κοσμημάτων, τα μαλλιά της ήταν πραγματικά εμβληματικά, ενώ και το μακιγιάζ της ήταν πάντα στην εντέλεια. Αλλά η αγαπημένη της κατηγορία ομορφιάς ήταν αναμφίβολα τα προϊόντα για τα χείλη -με την ίδια να λέει χαρακτηριστικά «Βάλε ένα ποτό, βάλε κραγιόν και συγκεντρώσου».

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς κραγιόν

Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Αν θυμηθούμε τα κόκκινα χείλη της σταρ του Χόλιγουντ, δεν αποτελεί έκπληξη ότι σήμαιναν τόσα πολλά για εκείνη όσο και για όλη την Αμερική. Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ έκανε τολμηρά μακιγιάζ και το κραγιόν της ήταν πάντα το κατάλληλο. Η Eliza Carson, η εγγονή της εκλιπόντος σταρ, μοιράστηκε χαρακτηριστικά με το Southern Living: «Θυμάμαι ότι είχε πάντα κρέμα προσώπου δίπλα στο κομοδίνο της, μαζί με διάφορα κραγιόν, μια χτένα και έναν μικρό καθρέφτη ανά πάσα στιγμή σε απόσταση αναπνοής».

Αν και είναι δύσκολο να διαλέξει κανείς ανάμεσα στην μπλε σκιά ματιών της και το κλασικό κόκκινο κραγιόν της, η Carson αποκάλυψε ότι «Αν η γιαγιά μου μπορούσε να έχει μόνο δύο πράγματα για να ετοιμαστεί, θα ήταν σίγουρα το λιπ γκλος και τα σκουλαρίκια της».

Αποκτήστε την εμφάνιση των χειλιών της Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Η βασίλισσα της ομορφιάς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ξόδευε μισή ώρα για να τελειοποιήσει την εμφάνιση των χειλιών της, με την ίδια να λατρεύει ακόμη και τη διαδικασία της εφαρμογής του πάνω της.

«Θυμάμαι ότι χρησιμοποιούσε πολλά κραγιόν Elizabeth Arden. Είχε μια τεράστια συλλογή από κραγιόν», αποκάλυψε στο The Hollywood Reporter η Francesca Tolot, πρώην makeup artist της Τέιλορ. Ο Tim Mendelson, προσωπικός βοηθός της Τέιλορ, αποκάλυψε, επίσης, πως «Της άρεσαν τα γυαλιστερά χείλη».

Η Τέιλορ προτιμούσε το κραγιόν Elizabeth Adren στο χρώμα Rouge και αργότερα ερωτεύτηκε το Ruby Woo της MAC. Έκανε το περίγραμμα των χειλιών της χρησιμοποιώντας ένα μολύβι στην αντίστοιχη απόχρωση του gloss ή του κραγιόν, και αφού ολοκλήρωνε την εμφάνισή της, έκανε ένα μπάνιο για να αφήσει τον ατμό να σταθεροποιήσει το μακιγιάζ της.

Στην περίπτωση που θέλετε, λοιπόν, να αντιγράψετε το full glam look της Τέιλορ το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ματ γκρι eyeliner, γεμάτα φρύδια, παγωμένη σκιά ματιών και ρόδινο ρουζ για να αποτυπώσετε το full glam look της Τέιλορ.