Οι Παριζιάνες φημίζονται ιδιαιτέρως για την αδυναμία που δείχνουν στην ρουτίνα περιποίησης τους, με το λαμπερό δέρμα, τα τέλεια επιμελώς ατημέλητα μαλλιά κι αυτή την λίγη αδιαφορία που δείχνουν να έχουν για το αποτέλεσμα, που τελικά τις αναδεικνύει σε πρότυπα ομορφιάς. Όσο για τα χείλη τους; Αυτή η ιδιαίτερη απόχρωση του κόκκινου κραγιόν που επιλέγουν, τόσο κατά την διάρκεια τη ημέρας, όσο και της νύχτας, μας κάνει να ζηλεύουμε τα επιμελώς ατημέλητα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται τόσο απλά και αβίαστα. Δείτε παρακάτω τα μυστικά για την εφαρμογή του κόκκινου κραγιόν τους και την επόμενη φορά σκεφτείτε να τα εφαρμόσετε.

Εφαρμογή χωρίς πινέλο

Εάν πρόκειται για το κλασικό κραγιόν σε σωλήνα, απλώς σύρετε από τη μία πλευρά των χειλιών σας στην άλλη και στη συνέχεια χαμογελάστε με τα χείλη σας κλειστά για να ορίσετε το περίγραμμα. Τέλος, αγγίξτε τα χείλη σας με ένα δάχτυλο για να απλώσετε το χρώμα ταμποναριστά.

Ισορροπήστε το ματ κραγιόν με λαμπερό δέρμα

Οι Παριζιάνες προτιμούν τα ματ κραγιόν, κάτι που απαιτεί υγιές και λαμπερό δέρμα, εάν δεν θέλετε να μοιάζετε σαν… αλευρωμένες! Το κλειδί για τα σωστά αποτελέσματα, λοιπόν, κρύβεται στην ενυδάτωση, κάτι με το οποίο οι Παριζιάνες έχουν εμμονή. Μάλιστα, επικεντρώνονται πολύ περισσότερο στην περιποίηση του δέρματός του, απ΄ότι στο μακιγιάζ, προτιμώντας να έχουν μια εξαιρετικά υγιή, φωτεινή και καθαρή επιδερμίδα. Και γνωρίζουν ότι η διαδρομή προς το υπέροχο δέρμα είναι μέσω εντατικών ημερήσιων κρεμών ή ισχυρών λαδιών προσώπου.

Το κόκκινο δεν είναι μόνο για τη νύχτα

Στο Παρίσι, το κόκκινο κραγιόν είναι πολύ έντονο και κατά τη διάρκεια της ημέρας σε διάφορες αποχρώσεις, με τις Παριζιάνες να επιλέγουν για το βράδυ πιο βαθύ κόκκινες επιλογές.

Διατηρήστε το υπόλοιπο μακιγιάζ μίνιμαλ

Μία Παριζιάνα χρησιμοποιεί το κόκκινο κραγιόν σαν το απόλυτο αξεσουάρ -σαν ένα υπέροχο ζευγάρι κόκκινα παπούτσια. Σε καμία περίπτωση δεν αρέσκονται σε μία βαριά εμφάνιση που μοιάζει περισσότερο κουρασμένη. Γι’ αυτό διατηρούν το δέρμα τους ως επί το πλείστον φυσικό χρησιμοποιώντας λίγο κονσίλερ, ελάχιστο ρουζ, μια λεπτή γραμμή eyeliner κοντά στις άνω βλεφαρίδες και την απαραίτητη μάσκαρα.