Την ώρα που πρακτικά όλοι, από τη Microsoft και την Apple μέχρι τη Huawei και τη Samsung τρέχουν να προλάβουν ποιος θα βγάλει το πρώτο εμπορικά βιώσιμο κινητό με οθόνη που διπλώνει, νικητής φαίνεται να στέφεται η Xiaomi.

Αυτό αποκάλυψε πρόσφατα ο πρόεδρος και συνιδρυτής της Lin Bin, πως η Xiaomi έχει ετοιμάσει ένα smartphone σε μέγεθος tablet που διπλώνει σε κάθε πλευρά. Ρίχνοντας στην κυκλοφορία κι ένα teaser video για να εξάψει τη φαντασία μας.

Αυτή τη φορά ο φωτισμός του βίντεο είναι επαρκής, κι έτσι μπορούμε να δούμε τον Lin Bin να χρησιμοποιεί πράγματι τη συσκευή για να ανοίξει εφαρμογές και να πραγματοποιεί βιντεοκλήσεις.

Ψέματα προφανώς δεν θα έλεγε ο Lin Bin, παρά τον διάχυτο σκεπτικισμό, και ο ίδιος γράφει μάλιστα στη σελίδα του στο κινεζικό κοινωνικό μέσο Weibo πως «έρχεται το κινητό τηλέφωνο με το διπλό δίπλωμα της Xiaomi».

Το θαύμα της Xiaomi δείχνει πολύ πιο κομψό και λεπτό από το μόνο μέχρι στιγμής smartphone που κάνει κάτι αντίστοιχο, το FlexPai της Royole. Και είναι μάλιστα αυτό το χαρακτηριστικό, η ευκολία που διπλώνει και η χρηστικότητά του, που έχει κάνει αρκετά μεγάλα τεχνολογικά sites να αμφισβητούν τον βαθμό της ετοιμότητάς του. Πώς κατάφερε να φτιάξει μια φαινομενικά τόσο κομψή συσκευή, αναρωτιούνται πολλοί;

Το κινητό παραμένει ακόμα σε στάδιο πρωτοτύπου, αν και ο Bin δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν σας αρέσει, θα το σκεφτούμε να φτιάξουμε μια μαζικά παραγόμενη συσκευή στο μέλλον».

Η Xiaomi ζητά επιπλέον τη βοήθεια του κόσμου για το όνομα του πρωτοποριακού κινητού, καθώς παρά τα δύο ονόματα που έχει ήδη σκεφτεί (Mi Dual Flex και Mi MIX Flex), παραμένει ανοιχτή σε προτάσεις του κοινού…