Το Xiaomi Pad 6S Pro είναι μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στην αγορά των tablet και μόλις το πιάσαμε στα χέρια μας, η αίσθηση ήταν ξεκάθαρη: αυτό είναι ένα premium προϊόν. Η Xiaomi έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα εργαλείο που είναι όχι μόνο ισχυρό και ευέλικτο, αλλά και απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες επαγγελματιών και ανθρώπων με πολύπλευρα ενδιαφέροντα, που βρίσκονται συχνά εν κινήσει. Πάμε να δούμε πώς το Xiaomi Pad 6S Pro κατάφερε να μας εντυπωσιάσει μέσα από τη χρήση του, αλλά και γιατί θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο για κάθε χρήστη.

Με μία πρώτη ματιά

Κομψό με εξ’ ολοκλήρου μεταλλικό σώμα και οθόνη 3K 12,4 ιντσών, το Pad 6S Pro 12.4 είναι ένα όμορφο tablet που υπόσχεται πολλά. Διαθέτει ισχυρό επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 με μνήμη έως και 12 GB και 512 GB αποθηκευτικό χώρο. Τα ισχυρά ηχεία και η λεπτομερής οθόνη προσφέρουν μία εξαιρετική εμπειρία πολυμέσων. Τέλος, η γραφίδα Xiaomi Focus Pen επιτρέπει να κρατάει κανείς σημειώσεις και να σχεδιάζει με απόλυτη ελευθεριά, ενώ η θήκη με το φορητό πληκτρολόγιο Xiaomi Pad 6S Pro Touchpad Keyboard επιτρέπει τη μεταφορά και λειτουργία του πάντα και παντού. Εν’ ολίγοις το Pad 6S Pro φαίνεται να μπορεί να κάνει τα πάντα και με τιμή στα 699, 00 ευρώ αποκτάς ένα High End Premium προϊόν σε απίστευτη τιμή.

Ένα κινητό και ευέλικτο εργαλείο

Η φορητότητα και η ευελιξία είναι δύο από τα πιο κρίσιμα χαρακτηριστικά που αναζητούμε σε ένα tablet, και το Xiaomi Pad 6S Pro δεν απογοητεύει. Με βάρος 590 γραμμάρια και πάχος μόλις 6,26 χιλιοστά, είναι απίστευτα ελαφρύ και εύκολο στη μεταφορά. Αυτό το καθιστά ιδανικό για χρήστες που βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο.

Στο πρόσφατο επαγγελματικό μας ταξίδι, το είχαμε συνεχώς μαζί μας και η ελαφριά κατασκευή του έκανε την καθημερινή μεταφορά του παιχνιδάκι. Αλλά δεν είναι μόνο το μέγεθός του που το καθιστούν ευέλικτο. Τα περιφερειακά όπως το Focus Pen και το Touchpad Keyboard μετατρέπουν το Xiaomi Pad 6S Pro σε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο παραγωγικότητας.

Το Focus Pen αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμο στην καταγραφή δεδομένων και στο σκίτσο, ιδανικό για επαγγελματίες σχεδιαστές ή όσους χρειάζονται να κρατούν σημειώσεις κατά τη διάρκεια συναντήσεων. Το Touchpad Keyboard από την άλλη, μας έδωσε τη δυνατότητα να γράψουμε εκτενείς αναφορές και emails με άνεση, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάμε ένα βαρύ και ογκώδες laptop.

Εικόνα και Ήχος

Με πεντακάθαρη οθόνη 3K 144Hz 12,4″ και αναλογία οθόνης 3:2 ετοιμαστείτε για άνετη ανάγνωση περιεχομένου, streaming, binge watching και gaming. Για όσους ασχολούνται με δημιουργικά επαγγέλματα η μεγαλύτερη οθόνη προσφέρει ευρύτερο οπτικό πεδίο, δίνοντάς άφθονο χώρο για να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Το Xiaomi Pad 6S Pro είναι εξοπλισμένο με κάμερα 50MP που αποδίδει εξαιρετικές φωτογραφίες και βίντεο. Η ποιότητα των λήψεων ήταν απρόσμενα καλή για ένα tablet, κάτι που το καθιστά ιδανικό για επαγγελματικές χρήσεις όπως η φωτογράφιση προϊόντων ή η καταγραφή επαγγελματικών events. Σε ένα από τα projects μας, χρησιμοποιήσαμε την κάμερα του Xiaomi Pad 6S Pro για να τραβήξουμε φωτογραφίες που χρειάζονταν άμεσα δημοσίευση στα social media και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Ο ήχος του είναι εξίσου εντυπωσιακός, χάρη στα 6 ηχεία του παράγουν υπέροχο ήχο και χαρίζουν μια εξαιρετική, πανοραμική ακουστική εμπειρία. Οι βιντεοκλήσεις ήταν καθαρές με άριστη ποιότητα ήχου, ενώ η χρήση του tablet για τη θέαση ταινιών σου επιτρέπει να ζεις τη μαγεία του σινεμά ανά πάσα στιγμή.

Software και Δυνατότητες Gaming

Το λειτουργικό σύστημα Xiaomi HyperOS προσφέρει μια ομαλή και ευχάριστη εμπειρία χρήσης, με πληθώρα εργαλείων που διευκολύνουν την καθημερινή εργασία. Ακόμα και όταν ανοίξαμε τέσσερις εφαρμογές μαζί, η εμπειρία χρήσης του συστήματος παρέμεινε εξαιρετικά ομαλή, διευκολύνοντας την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών εργασιών. Χάρη στο νέο Xiaomi HyperOS, το σύστημα λειτουργεί απρόσκοπτα, είτε κάνετε μία είτε περισσότερες εργασίες.

Ταυτόχρονα, οι δυνατότητες gaming του Xiaomi Pad 6S Pro δεν μπορούν να παραβλεφθούν. Με τον ισχυρό επεξεργαστή Snapdragon 870 και την GPU Adreno 650, οι επιδόσεις στα παιχνίδια ήταν εξαιρετικές. Σε ώρες χαλάρωσης, δοκιμάσαμε αρκετά δημοφιλή παιχνίδια όπως το Genshin Impact, Teamfight Tactics και το PUBG Mobile, και το tablet ανταποκρίθηκε άψογα χωρίς κολλήματα και με εξαιρετικά γραφικά.

Λειτουργίες που ξεχωρίζουν

Θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά για το Xiaomi Pad 6S Pro, για λόγους συντομίας όμως αποφασίσαμε να αφιερώσουμε αυτή την ενότητα σε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες λειτουργίες που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Η λειτουργία σκηνοθέτη μετατρέπει το Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 σε φορητό μόνιτορ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας το ασύρματο δίκτυο για να προβάλετε την οθόνη λήψης του smartphone. Υποστηρίζονται έως και 4 κάμερες και 4 μόνιτορ κάθε φορά, επιτρέποντάς σας να βλέπετε πολλές κάμερες σε μία οθόνη.

AI: Με το μεγάλο, πανίσχυρο μοντέλο AI που έχει προστεθεί, αρκεί να σχεδιάσετε κάτι πρόχειρα στο Mi Canvas, για να δημιουργηθούν ζωγραφιές σε διάφορα στυλ με τη δύναμη της έξυπνης τεχνολογίας. Επιπλέον, ενεργοποιήστε τους υπότιτλους AI στα εργαλεία συνεδριάσεων κατά τις συσκέψεις σας, για να καταγράφεται το κείμενο της συζήτησης και να γίνεται μετάφραση σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την Έξυπνη περίληψη, ώστε να βγάλετε τα πρακτικά της σύσκεψης στο τέλος.

DC Dimming – Ρύθμιση φωτεινότητας 4096 επιπέδων: διαθέτει μία οθόνη με προστασία επαγγελματικών προδιαγραφών για τα μάτια. Πιο συγκεκριμένα η οθόνη προσαρμόζει τη θερμοκρασία των χρωμάτων και τη φωτεινότητα με βάση τα περιβαλλοντικά στοιχεία που συλλέγονται από τους ενσωματωμένους αισθητήρες, μετριάζοντας την επίδραση του μπλε φωτός στο σώμα και προστατεύοντας τα μάτια όταν εργάζεστε αργά τη νύχτα.

Κάτι τελευταίο αλλά εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι υποστηρίζει υπερταχεία φόρτιση 120W (πλήρης φόρτιση σε μόλις σε 35 λεπτά) και διαθέτει μπαταρία μεγάλης διάρκειας 10000mAh (τυπ.). Οπότε μπορεί κανείς να κάνει άφοβα χρήση όλων αυτών των δυνατοτήτων χωρίς να φοβάται ότι θα μείνει το tablet από μπαταρία.

Συμπέρασμα

Το Xiaomi Pad 6S Pro δεν είναι απλά ένα ακόμα tablet στην αγορά. Είναι ένα εργαλείο που καταφέρνει να συνδυάσει την ευελιξία και την ισχύ με την ποιότητα κατασκευής και την premium αίσθηση. Από την παραγωγικότητα και την επαγγελματική χρήση, μέχρι την ψυχαγωγία και το gaming, το Xiaomi Pad 6S Pro είναι ένας αξιόπιστος σύντροφος για κάθε επαγγελματία και πολυδιάστατο χρήστη. Αν ψάχνετε για ένα tablet που να καλύπτει όλες τις ανάγκες σας με άνεση και στιλ, το Xiaomi Pad 6S Pro είναι η ιδανική επιλογή.