Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena και η νίκη είναι μονόδρομος προκειμένου να μειώσει τη διαφορά ακριβώς πριν την έναρξη των πλέι οφ, με τη διοίκηση να τα λέει από κοντά με τους αρχηγούς της ομάδας, στέλνοντας έτσι μήνυμα για το πόσο σημαντικός είναι ο συγκεκριμένος αγώνας.

Μετά τη νίκη της Ένωσης επί του Ατρόμητου οι Πειραιώτες είναι στο -6 από την κορυφή και απομένει η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League 1. Ενδεχομένη ήττα στη Νέα Φιλαφέλεια, επομένως, θα αφήσει τους ερυθρόλευκους στο -9 από την κορυφή, διαφορά που θα είναι πάρα πολύ δύσκολο ως αδύνατο να ανατραπεί στα πλέι οφ.

Τον Ολυμπιακό, βασικά, δεν τον βολεύει ούτε η ισοπαλία στην κυριακάτικη αναμέτρηση με την ΑΕΚ και γι’ αυτό η διοίκηση φρόντισε να κάνει σαφές στους παίκτες πόσο σημαντικό είναι αυτό το ντέρμπι. Και το έκανε σαφές μέσω του Γιάννη Βρέντζου, ο οποίος πήγε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και τα είπε από κοντά με τους αρχηγούς της ομάδας, δηλαδή με τους Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Ματιέ Βαλμπουενά, Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Γιαν Εμβιλά.

Το τι ακριβώς ειπώθηκε δεν έχει διαρρεύσει, αλλά η κίνηση του Βρέντζου μόνο τυχαία δεν ήταν πριν το παιχνίδι με την Ένωση. Ένα παιχνίδι στο οποίο οι Πειραιώτες θα πρέπει να σπάσουν το αήττητο της OPAP Arena και παράλληλα να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν, αν θέλουν να παραμείνουν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.