Η Μπαρτσελόνα βρήκε τον καλό της εαυτό και νίκησε με 75-66 την Μπάγερν Μονάχου μέσα στη Βαυαρία. Έτσι, έκανε «break» στο… «break» των Γερμανών και ανάκτησε το προβάδισμα στη μεταξύ τους σειρά για τα προημιτελικά της Euroleague. Πλέον, βρίσκεται μια νίκη μακριά από την εξασφάλιση της πρόκρισης στο Final 4 όπου στον ημιτελικό την περιμένει ήδη η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν υποτίμησε αυτή τη φορά την αντίπαλό της. Μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια στο παρκέ αποφασισμένη να κάνει τη διαφορά ποιότητας και εμπειρίας των δύο ρόστερ να… μετρήσει. Πέρασε σαν… οδοστρωτήρας.

Για να τυπώσουν «εισιτήριο» οι Ισπανοί θα πρέπει την προσεχή Παρασκευή (29/4) να πιάσουν ανάλογη απόδοση και πάλι στο Μόναχο, αν δεν θέλουν να οδηγηθεί η σειρά σε 5ο αγώνα, που θα φιλοξενηθεί στη Βαρκελώνη.

Η εκκωφαντική εκκίνηση και η διάρκεια που επέδειξε η Μπαρτσελόνα σε άμυνα και επίθεση έκανε εύκολη τη ζωή των «μπλαουγκράνα», οι οποίοι οικοδόμησαν μία διαφορά ασφαλείας στην πρώτη περίοδο, εκτοξεύοντας τη στους 18 πόντους στο ημίχρονο (49-31) και μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Απολαυστικός ο Νίκολα Μίροτιτς (25π.) στην επίθεση, φροντίζοντας να κρατήσει τους Καταλανούς μακριά από… περιπέτειες. Ήταν μια απάντηση του Ισπανού φόργουορντ, ο οποίος δέχθηκε κριτική μετά το προηγούμενο ματς στο «Παλάου Μπλαουκγράνα» όπου η Μπάγερν Μονάχου έκανε την έκπληξη και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά. Στο μεταξύ, ο Νικ Καλάθης έδωσε ρεσιτάλ στο κομμάτι της δημιουργίας, αγγίζοντας το νταμπλ νταμπλ (8π., 8ασ.). Από τη Μπάγερν, που τα…έσπασε από τα 6,75 μ. (4/24 τρ.), ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς (17π.) πάλευε μόνος του για την υπέρβαση.