Δύο ημέρες έχουν απομείνει για το μεγάλο ντέρμπι Μπαρτσελόνα – Ρεάλ και οι εφημερίδες της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης συνεχίζουν τα εμψυχωτικά πρωτοσέλιδα υπέρ των ομάδων τις οποίες υποστηρίζουν.

Η Marca φιλοξενεί αποκλειστική συνέντευξη του Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος δηλώνει ότι αυτό το clasico θα κρίνει και το πρωτάθλημα. Στη συνέχεια ο Ισπανός πορτιέρο τόνισε ότι η Ρεάλ πάει για τη νίκη στο «Καμπ Νου» και ότι ο Τσάβι είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος από την Μπαρτσελόνα. Επίσης, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Θαπατέρο δίνει τα δικά του προγνωστικά, προβλέποντας νίκη με 4-2 της Μπαρτσελόνα.

Η δεύτερη μεγάλη εφημερίδα της Μαδρίτης, η As, διενήργησε γκάλοπ για το ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής μεταξύ των Ζοσέ Μουρίνιο και Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον Πορτογάλο τεχνικό να κερδίζει με μεγάλη διαφορά. Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης έλαβε το 65% των ψήφων, ενώ ο αντίστοιχος της Μπαρτσελόνα το 35%.

Στην άλλη πλευρά, η Sport αναλύει τα πλάνα του Πεπ Γκουαρντιόλα ενόψει της αναμέτρησης της Δευτέρας. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η ενδεκάδα των πρωταθλητών Ισπανίας θα αποτελείται από οκτώ Ισπανούς διεθνείς που κατέκτησαν το Μουντιάλ, μαζί με τους Αμπιντάλ, Ντάνιελ Άλβες και Μέσι.

Τέλος, η Εl Μundo έχει ως πρώτο θέμα συγκριτική μελέτη μεταξύ των δύο ομάδων, με το τελικό πόρισμα να βγάζει νικήτρια την Μπαρτσελόνα. Επίσης, υπάρχουν και οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού, ο οποίος είναι γνωστός θαυμαστής των «μπλαουγκράνα».

Πηγή: gazzetta.gr