Ο Λιονέλ Μέσι είναι 34 ετών κι όμως έκανε σαν παιδάκι όταν τον είδε. Ο Ροναλντίνιο μόλις είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο και κατευθυνόταν σ’ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να μιλήσει στα επίσημα media της Παρί Σεν Ζερμέν, όταν ο Αργεντινός τον πρόσεξε. Έτρεξε και τον αγκάλιασε, όπως τότε που ανέβηκε στην πλάτη του αφού σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Μπορεί ο Αργεντινός, πλέον, να υπηρετεί άλλη ομάδα, αλλά η ευγνωμοσύνη του προς το Βραζιλιάνο «μαέστρο» θα είναι αιώνια καθώς εκείνος τον πήρε υπό την προστασία του όταν ο Μέσι έκανε τα πρώτα του βήματα στο «Καμπ Νόου». Αφού αγκαλιάστηκαν και αντάλλαξαν ορισμένες κουβέντες, αποχαιρέτησαν ο ένας τον άλλον κι έδωσαν ραντεβού για μετά από το ματς. Πως τα έφερε η ζωή και έκαναν την αντίθετη διαδρομή: ο Ροναλντίνιο από την Π.Σ.Ζ. στην Μπαρτσελόνα κι ο Μέσι από τη Βαρκελώνη στην «Πόλη του Φωτός».

Καλεσμένος της Παρί Σεν Ζερμέν για να παρακολουθήσει τον αγώνα του Champions League με την Λειψία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου, ο «Ρόνι» είδε πως ο Λιονέλ Μέσι παραμένει καθοριστικός. Με την ομάδα του να χάνει με 2-1, το ο Αργεντινός έκανε τη διαφορά σημειώνοντας δύο γκολ – το ένα εξ επαφής και το άλλο με πέναλτι «α λα Πανένκα». Έφτασε στα 74 τέρματα στη φάση των ομίλων του θεσμού, τα περισσότερα από κάθε άλλον στην ιστορία και πέντε παραπάνω από τον πρώτο σκόρερ του Champions League, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Προκάλεσε ντελίριο στους οπαδούς που βρίσκονταν στις εξέδρες. Βέβαια, δεν ήθελαν και πολύ. Ο Μέσι είναι ήδη στις καρδιές τους κι όπως έγραψε σ’ ένα πλακάτ ένας μικρός φίλος της Π.Σ.Ζ.: «Λέο, δώσε μου τη φανέλα σου και σου δίνω τη μαμά μου»!

Σε διαδοχικές αναμετρήσεις του Champions League, ο Μέσι συνάντησε το παρελθόν του και με δεδομένη την ανταγωνιστικότητά του δεν αποκλείεται αυτό να του έδωσε κίνητρο για να παρουσιάσει κάτι μοναδικό. Στην προηγούμενη αγωνιστική, επισκέφθηκε το «Παρκ ντε Πρενς» η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα με τον οποίο συνεργάστηκε επιτυχώς στους «μπλαουγκράνα». Ο Μέσι σκόραρε και σ’ εκείνο το ματς που η ομάδα του νίκησε με 2-0.