Με τον Μόντριτς να δείχνει ξανά την κλάση του, η Κροατία νίκησε με 3-1 την Σκωτία στη Γλασκώβη και πήρε τη 2η θέση του ομίλου της.

Η νίκη ήταν μονόδρομος για τις δύο ομάδες και αυτό φάνηκε από νωρίς, αφού έδωσαν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και έψαχναν το γκολ. Αυτοί που το βρήκαν πρώτοι ήταν οι Κροάτες, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ με τον Βλάσιτς από κοντά, μετά την κεφαλιά-πάσα του Πέρισιτς.

Οι Σκωτσέζοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ήταν και τόσο πειστικοί, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν το προβάδισμα και να μην κινδυνεύουν ιδιαίτερα. Μέχρι που ήρθε το 42ο λεπτό και το δυνατό σουτ του ΜακΓκρέγκορ εκτός περιοχής, το οποίο κατέληξε στη γωνία του Λιβάκοβιτς (1-1).

Παρ’ όλα αυτά, η Κροατία δεν επηρεάστηκε από την ισοφάριση στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και μπήκε στο δεύτερο αποφασισμένη να νικήσει. Και το έκανε. Η «Χρβάτσκα» ήταν συνεχώς καλύτερη, έφτιαξε φάσεις, δεν μπορούσε να τις εκμεταλλευτεί και τελικά πήρε το προβάδισμα στο 62′ με τη γκολάρα του Μόντριτς, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής με το εξωτερικό και βρήκε δίχτυα (2-1).

Οι Κροάτες είχαν, πλέον, τον απόλυτο έλεγχο και στο 77′ με την κεφαλιά του Πέρισιτς, μετά το κόρνερ του Μόντριτς, έκαναν το 3-1 και τερμάτισαν στη 2η θέση του ομίλου, πίσω από την Αγγλία και μπροστά από την Τσεχία, με την οποία συγκέντρωσαν τους ίδιους βαθμούς, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «16».

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Βίντα, Γκβαρντιόλ (71′ Μπάρισιτς), Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς (81′ Ρέμπιτς), Μόντριτς, Βλάσιτς (76′ Ιβάνουσετς), Πέτκοβιτς (70′ Κράμαριτς).

Σκωτία: Μάρσαλ, Ο’ Ντόνελ (84′ Πάτερσον), ΜακΤόμινι, Χάνλεϊ (33′ ΜακΚίνα), Τίρνι, Ρόμπερτσον, ΜακΓκιν, Άρμστρονγκ (70′ Φρέιζερ), ΜακΓκρέγκορ, Ντάικς, Άνταμς (84′ Νίσμπετ).