Η Σπόρτινγκ είναι και μαθηματικά η νέα πρωταθλήτρια Πορτογαλίας. Τα «λιοντάρια» του Ρούμπεν Αμορίμ πανηγύρισαν το τρίποντο που είχαν ανάγκη κόντρα στην Μποαβίστα του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Ζεζουάλδο Φερέιρα και πανηγύρισαν τον τίτλο μετά από 19 χρόνια.

Υποφέροντας, αλλά αυτό έχει ελάχιστη σημασία πλέον. Ο Παουλίνιο νίκησε στο 36ο λεπτό τον Λεονάρντο και έκανε το 1-0, το οποίο αποδείχθηκε και τελικό σκορ. Η πράσινη πλευρά της Λισαβόνας πανηγυρίζει – η γιορτή ξεκίνησε από νωρίς έξω από το «Ζοζέ Αλβαλάδε» χωρίς μάσκες και αποστάσεις, αλλά με επεισόδια με την αστυνομία – για το πρώτο πρωτάθλημα μετά από τη σεζόν 2001/02.

Τότε η Σπόρτινγκ είχε ως προπονητή τoν πρώην (πλέον) του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι, επιθετικό τον Δημήτρη Ναλιτζή και στο ρόστερ τους Πάουλο Μπέντο, Σα Πίντο, Κουαρέσμα, Ζοάο Πίντο, Νικουλάε και Μάριο Ζαρντέλ. Όλο αυτό το διάστημα βρέθηκε στη σκιά των Μπενφίκα και Πόρτο.

Αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα που την άφησαν πιο πίσω από τον ανταγωνισμό, βρήκε όμως το δρόμο για την επιστροφή στις επιτυχίες. Με τον Πέδρο Γκονσάλβες να τραβάει το κουπί (πρώτος σκόρερ με τον Χάρις Σεφέροβιτς της Μπενφίκα με 18 γκολ), τον Πόρο (δανεικός από τη Μάντσεστερ Σίτι), τον Ζοάο Μάριο, τον Νούνο Σάντος, τον Νούνο Μέντες, αλλά κυρίως με τον αρχιτέκτονα Αμορίμ είναι και πάλι στην κορυφή.

H σύνθεση της Σπόρτινγκ: Αντάν, Πόρο (17′ Ζοάο Περέιρα), Φεντάλ, Κόατες, Ινάσιο, Νούνο Μέντες (83′ Ματέους Ρέις), Παλίνια, Ζοάο Μάριο (83′ Μπραγκάνσα), Νούνο Σάντος (77′ Ματέους), Πέδρο Γκονσάλβες (83′ Ζόβανε Καμπράλ), Παουλίνιο.

Πηγή: gazzetta.gr