Μια ημέρα μετά τη σύλληψή τους από την Αστυνομία, προσωρινά ελεύθεροι αφέθηκαν ο τέως πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, καθώς και ο συνεργάτης του, Χάουμε Μασφερέρ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Καταλονίας, οι δύο κατηγορούμενοι για κακοδιαχείριση και διαφθορά παρουσιάστηκαν σήμερα στην Εισαγγελία, όπου έκαναν χρήση του δικαιώματος να μην καταθέσουν.

Παράλληλα, διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο πρώην διοικητικά στελέχη των «μπλαουγκράνα» θα λάβουν γνώση των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί εναντίον τους και στη συνέχεια θα κληθούν σε απολογία.

Μπαρτομέου και Μασφερέρ συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, μαζί με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Μπαρτσελόνα, Όσκαρ Γκράου, και τον επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας, Ρομάν Γκόμεζ Πούντι.

Προηγήθηκε έρευνα των Αρχών στα γραφεία του συλλόγου, στο πλαίσιο της διερεύνησης του αποκαλούμενου «Barcagate». Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατηγορούνται ότι προσέλαβαν εταιρείες, οι οποίες μέσω social media επιχειρούσαν να αποδομήσουν το προφίλ βασικών εσωτερικών αντιπάλων του Μπαρτομέου, αλλά ακόμη και ποδοσφαιριστών της ομάδας, όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Ζεράρντ Πικέ.

TAGS