Αρκετός κόσμος περίμενε με ανυπομονησία από τον Μάρτεν Μάρτενς να προσφέρει περισσότερα την περσινή περίοδο στον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, μερικοί τραυματισμοί δεν επέτρεψαν στον Βέλγο μεσοεπιθετικό να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και τώρα θέλει να διαψεύσει κάθε επικριτή του.

«Όλοι δουλεύουν πολύ σκληρά και προσπαθούν να αρπάξουν την ευκαιρία για να καθιερωθούν», τόνισε ο 30χρονος παίκτης.

Καταρχάς, μετά από μία χρονιά (πέρυσι) που δεν πήγε καλά για την ομάδα σου αλλά και για σένα, πώς αισθάνεται φέτος και με ποια προοπτική δουλεύεις;

«Είναι απογοητευτικό όταν δεν πετυχαίνεις αυτά που θέλεις και δεν αποδίδεις αυτά που όλοι περιμένουν από σένα στο γήπεδο. Αυτό είναι ξεκάθαρο, αλλά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κοιτάω μπροστά και να δουλεύω σκληρά για τη φετινή σεζόν, προκειμένου να τα καταφέρω καλύτερα».

Μίλησέ μου λίγο για τις φήμες περί αποχώρησής σου από τον ΠΑΟΚ…

«Οι φήμες υπάρχουν πάντα γύρω από το ποδόσφαιρο και τους παίκτες, αλλά εγώ δεν δίνω σημασία σε τέτοια πράγματα. Είμαι εδώ και δουλεύω σκληρά. Ήδη ξεκίνησα μία εβδομάδα νωρίτερα να προπονούμαι με τον γυμναστή και πλέον συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ομάδα να δουλεύουμε πάνω στην τακτική. Είναι ακόμη νωρίς. Περιμένουμε αρκετούς παίκτες να έρθουν για να ολοκληρωθεί το ρόστερ. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες εβδομάδες. Έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας».

Για τις περσινές εμφανίσεις σου, θα κάνεις ένα σχόλιο;

«Δεν προσαρμόστηκα γρήγορα πέρυσι, είχα κι έναν τραυματισμό και σίγουρα δεν έκανα καλή αρχή. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και το σημαντικό είναι να κοιτάς στο μέλλον. Αν σκέφτεσαι πολύ για το τι έγινε στο παρελθόν, δεν θα καταφέρεις ποτέ να ανακάμψεις».

Τον Γκολάσα πώς τον βλέπεις, στις πρώτες μέρες που κάνετε προπόνηση μαζί;

«Είναι ωραίος τύπος. Δεν έχουμε προπονηθεί αρκετά με μπάλα για να έχω ολοκληρωμένη άποψη για τις ικανότητές του, αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι ένας ευχάριστος χαρακτήρας, ανοιχτός με όλους κι αποτελεί ήδη μέλος της ομάδας».

Για τον ηγετικό ρόλο που είχες στην Αλκμααρ και για τον ρόλο σου σήμερα στον ΠΑΟΚ, τι έχεις να πεις;

«Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη με τον προπονητή για τον ρόλο μου. Ακόμα δουλεύουμε πάνω στη φυσική κατάσταση. Είναι νωρίς για να πω τι σκέφτεται για μένα ο προπονητής».

Ποια είναι η άποψή σου για τον νέο προπονητή, τον Αγγελο Αναστασιάδη;

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο κόουτς δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ψυχολογία και στο δέσιμό μας ως ομάδα. Ηδη αισθανόμαστε αληθινή ομάδα, αν και ακόμη δεν είμαστε πλήρεις. Δίνει έμφαση στην πειθαρχία. Μερικές φορές υπάρχει μία δυσκολία όταν χρειάζεται να μεταφράζονται οι οδηγίες του στην προπόνηση, αλλά θα το ξεπεράσουμε».

Έχει αλλάξει κάτι ήδη στην ομάδα, στο στυλ παιχνιδιού της;

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο. Έχουμε προπονηθεί μόλις 3-4 φορές με μπάλα και δεν μπορώ να πω τίποτα γι’ αυτό ακόμη».

Τέλος, ποια είναι η άποψή σου για τους πολλούς νεαρούς που βρίσκονται στην ομάδα;

«Όλοι δουλεύουν πολύ σκληρά και προσπαθούν να αρπάξουν την ευκαιρία για να καθιερωθούν. Όπως είπα και πριν δεν έχω ακόμη ολοκληρωμένη εικόνα γιατί είναι νωρίς. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι δουλεύουν σκληρά κι αυτό είναι πολύ καλό γι’ αυτούς και για την ομάδα. Θα εξαρτηθεί από τον προπονητή κι από την ομάδα τι θα γίνει με αυτούς».

Πηγή: sport-fm.gr