Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα διανύει τον τρίτο του χρόνο στην Ελλάδα και έχει καταλάβει πολύ καλά την ιδιαιτερότητα του «αιώνιου» ντέρμπι.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην τηλεόραση της NOVA:Για το ντέρμπι

Όλα εξαρτώνται από εμάς. Ο κόσμος μπορεί να μας στηρίξει από τις εξέδρες. Αν κάνουμε τα πράγματα με τον σωστό τρόπο και παρά το κακό αποτέλεσμα με την ΑΕΚ η ομάδα έχει βελτιωθεί και θα πάμε καλά. Όλοι θέλουν να παίζουν σε αυτά τα παιχνίδια και δώσουμε όλοι το καλύτερο μας εαυτό για την νίκη. Είναι κάτι περισσότερο από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι αυτό το ματς.

Είναι πράγματα που βγαίνουν από την καρδιά, το αίμα! Πρέπει να παίζεις πάνω από το 100%. Είναι σαν να… θυσιάζεσαι, γιατί ακόμη και αν δεν είσαι καλά πρέπει να τα δίνεις όλα. Ακόμη και αν δεν έρθει το αποτέλεσμα που θες, βάση της προσπάθειας να είσαι ευχαριστημένος όταν πηγαίνεις σπίτι σου.

Είναι ματς που δεν μπορείς να παίζεις κάθε εβδομάδα όπως σε άλλα μέρη. Είναι παραπάνω από ποδόσφαιρο. Πρέπει να έχεις χαρακτήρα, πίστη. Έχουμε πίστη ότι μπορούμε να νικήσουμε.

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί το… repeat

Φυσικά και μπορούμε. Το πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε. Μερικές φορές ο κόσμος ανησυχεί γιατί είμαστε πίσω τέσσερις βαθμούς. Αν, όμως, νικήσουμε θα πάμε στον έναν. Υπάρχουν και άλλα παιχνίδια μετά τα Χριστούγεννα, στον δεύτερο γύρο.

Για τον ίδιο και την Εθνική Βραζιλίας

Εγώ προσπαθώ να κάνω καλά την δουλειά μου. Δεν προπονούμε μόνο στην Παιανία αλλά και όταν δεν υπάρχουν προπονήσεις. Όσον αφορά την Εθνική προτιμώ να κοιτώ μπροστά. Βέβαια θα ήθελα να συνεχιστεί λίγο ακόμα αλλά κοιτώντας το παρελθόν βλέπω ότι έκανα ότι καλύτερο για την χώρα μου και την Εθνική ομάδα.

Πηγή: gazzetta.gr