Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς έφτασε τα 10 τέρματα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ με τα δύο σημερινά, ο Μπλεζ Ματουιντί έκανε ένα φανταστικό ματς, ανοίγοντας το σκορ και η Παρί Σεν Ζερμέν, βρίσκεται ουσιαστικά από σήμερα στα προημιτελικά με το 4-0 επί της Λεβερκούζεν μέσα στην «Μπάι Αρίνα», μιας και ο Καμπάιγ δύο λεπτά πριν το φινάλε έδωσε ακόμα πιο θριαμβευτική διάσταση στη νίκη της Παρί.

Η Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να επιβληθεί από την αρχή στην «Μπάι Αρίνα» και να μην αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλο της. Με ένα 4-3-3 που όταν η γαλλική ομάδα έκανε επίθεση, γινόταν 4-4-2, κατάφερε να βάζει συνεχώς πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή και να σημειώσει τρία γκολ στο πρώτο μέρος, κάνοντας τυπική υπόθεση, τα επόμενα 135 λεπτά που απέμεναν για να παίξουν συνολικά οι δύο αντίπαλοι.

Μόλις στο 3ο λεπτό, από ένα κλέψιμο σε λάθος του Ρόλφες, ο Ματουιντί έκλεψε τη μπάλα, την έδωσε στον Βεράτι και αυτός του την επέστρεψε για να κάνει το 0-1 με ένα πλασέ, σε μια φάση που ο Λένο, όντας ακόμα…κρύος δεν μπόρεσε ν’ αντιδράσει.

Η Μπάγερ ανεβάζοντας ψηλά την πίεση, προσπαθούσε ν’ αντιδράσει, αλλά οι κινήσεις της ήταν σπασμωδικές. Η Παρί «χτύπησε» για δεύτερη φορά, με τον ωραίο συνδυασμό του Μάξγουελ με τον Ζλάταν, τον τελευταίο να σεντράρει και τον Λαβέτσι να παίρνει το πέναλτι από τον Σπάχιτς που μετέτρεψε σε γκολ ο Ιμπραϊμοβιτς για το 0-2. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σουηδός μετά από πάσα του Ματουιντί που και πάλι βρισκόταν σε θέση φορ, με έναν αριστερό «κεραυνό» στο αριστερό παράθυρο του Λένο, έκανε το 0-3 και ουσιαστικά τελείωσε τον αγώνα.

Η Λεβερκούζεν προσπάθησε να μπει δυναμικά στο δεύτερο μέρος, δίχως όμως να κάνει κάποια σημαντική φάση. Στο 59’ οποιαδήποτε σκέψη της, να μπει στο παιχνίδι, έγινε απαγορευτική, μετά την αποβολή του Σπάχιτς με δεύτερη κίτρινη για τράβηγμα στον Λούκας.

Το ματς μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία ως το τέλος, με την Παρί να κρατάει την μπάλα και με εξαίρεση μια-δύο στιγμές, την Λεβερκούζεν να προσπαθεί, αλλά να μην απειλεί ουσιαστικά. Αντίθετα ο Παστόρε ήταν εκείνος που είδε μια προσπάθεια του στο 85’ να σταματά στα πόδια του Λένο. Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Καμπάιγ μετά από γύρισμα του Μάξγουελ και στρώσιμο από τον Λούκας έγραψε το 4-0 και η Παρί σκέφτεται ήδη τα προημιτελικά.

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Σάμι Χίπια):
Λένο, Χίλμπερτ, Γκουαρδάδο, Σπάχιτς, Τοπράκ , Μπέντερ, Ρόλφες (46’ Ράιναρτζ), Κάστρο, Σον (46’ Μπράντ), Σαμ (62’ Βολσάιντ), Κίσλινγκ

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν):
Σιρίγκου, Φαν Ντερ Βιλ, Μάξγουελ, Άλεξ, Τιάγκο Σίλβα , Τιάγκο Μόττα, Βεράτι, Ματουιντί (67΄Καμπάιγ) , Λαβέτσι (76’ Παστόρε), Λούκας, Ιμπραϊμοβιτς

Πηγή: Sport-fm.gr