Ο αντισημιτικός πανηγυρισμός του Νικολά Ανελκά στο γκολ που πέτυχε στο ματς της Γουέστ Μπρομ με την Γουέστ Χαμ, φαίνεται πως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Ο συμπατριώτης του, άσος του ΝΒΑ, Τόνι Πάρκερ βρίσκεται πλέον στο μάτι του… κυκλώνα καθώς φωτογραφία που ήρθε στο φως τη δημοσιότητας τον απαθανατίζει να κάνει την συγκεκριμένη αντισημιτική χειρονομία.

Μάλιστα από τον γκαρντ τον Σπερς ζητήθηκε να απολογηθεί από το «Simon Wiesenthal Center», το οποίο είναι μουσείο που εστιάζει στον ρατσισμό στην Αμερική αλλά και το Ολοκαύτωμα. Εκπρόσωπος του συγκεκριμένου κέντρου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο Πάρκερ πρέπει να απολογηθεί. Ως πρότυπο στο χώρο του αθλητισμού και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ο Πάρκερ έχει ειδικό ηθικό καθήκον να αποσυνδέσει το όνομά του από μία χειρονομία που η γαλλική κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει αντισημιτική».

Γαλλικά μέσα δημοσίευσαν φωτογραφία που τραβήχτηκε νωρίτερα το 2013 και δείχνει τον Πάρκερ να κάνει την «quenelle», όπως είναι γνωστή η συγκεκριμένη χειρονομία, στο πλευρό του κωμικού Ντιεντόν ο οποίος την έχει επινοήσει.

Πηγή: Sport-fm.gr