Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το βράδυ της Κυριακής (12/01) το Σούπερ Καπ Ισπανίας, το πρώτο που έγινε με τη μορφή Final 4 στη Σαουδική Αραβία, καθώς στον τελικό επικράτησε της συμπολίτισσας Ατλέτικο με 4-1 στα πέναλτι, αφού πρώτα οι δύο ομάδες είχαν μείνει στο 0-0 τόσο στην κανονική διάρκεια του αγώνα όσο και στην παράταση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ήταν ο Φεντερίκο Βαλβέρδε, ο οποίος προς το τέλος της παράτασης έκανε μια από τις μεγαλύτερες «θυσίες» ενός ποδοσφαιριστή για την ομάδα του, όταν σταμάτησε τον Άλβαρο Μοράτα στο τετ-α-τετ με τον Τιμπό Κουρτουά, με ένα… χειρουργικής ακρίβειας ουρουγουανικό τάκλιν-φάουλ. Μπορεί να αποβλήθηκε, αλλά πήρε το βραβείο του MVP στον τελικό της Τζέντα.

Ο Ουρουγουανός μέσος θα είναι ένας από τους παίκτες στον οποίον θα στηριχτούν οι «μερένχες», στη μεγάλη ανανέωση του ρόστερ που δρομολογεί ο σύλλογος της ισπανικής πρωτεύουσας, σε μια προσπάθεια να φτιάξει ένα σύνολο γεμάτο μεγάλα αστέρα, αλλά σε νεαρή ηλικία.

Με αφορμή την απόκτηση του 17χρονου βραζιλιάνου Ρεινιέρ, η εφημερίδα Marca παρουσίασε ένα σχέδιο… παιδομαζόματος, που θα κάνουν τη «βασίλισσα» να επιβεβαιώσει το προσωνύμιο που της έχει δοθεί. Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα, εξετάζονται περισσότεροι από 20 νεαροί ποδοσφαιριστές για να αποτελέσουν τα επόμενα δέκα χρόνια τον βασικό κορμό της ομάδας.

Το κορυφαίο όνομα που «παίζει» σε αυτήν τη λίστα είναι του Κίλιαν Μπαπέ, με τον άσο της Παρί Σεν Ζερμέν να έχει συνδεθεί πολλές φορές με τη Ρεάλ, που θα ήθελε να τον χρίσει τον επόμενο ηγέτη της.

Τον Γάλλο επιθετικό θα πλαισιώσουν οι Μάρτιν Όντεγκααρντ, Ακράφ Χακίμι, Αντρί Λούνιν, Ροντρίγκο, Μπραχίμ Ντίας, Βινίσιους Ζούνιορ, Τακεφούσα Κούμπο, Λούκα Γιόβιτς, Έντερ Μιλιτάο και Φερλάν Μεντί. Σε αυτούς προστίθενται και οι Ντάνι Σεμπάγιος και Ζεσούς Βαγιέχο, παιδιά της Ακαδημίας του συλλόγου και φυσικά ο Βαλβέρδε.

Στους «μερένχες» ποτέ δεν είχαν πρόβλημα να ανοίξουν τα ταμεία τους για να ενισχυθεί η ομάδα, ακόμη και με παίκτες που αυτήν τη στιγμή δεν είναι φτασμένοι ποδοσφαιρικά. Ήδη 120 εκατομμύρια δαπανήθηκαν για τους Ροντρίγκο, Βινίσιους και Ρεινιέρ…

Όπως και να έχει και ασχέτως εάν αυτό υλοποιηθεί, το πρότζεκτ που παρουσίασε η Marca μοιάζει συναρπαστικό.