Ο Γιώργος Καραγκούνης… πάτησε τις 100 συμμετοχές και ο Βασίλης Τοροσίδης έκανε «δώρο» την νίκη (1-0) σ’ αυτόν και σε όλη την εθνική με την γκολάρα που πέτυχε επί της Λετονίας. Ντεμπούτο για Φετφατζίδη!

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική με σύστημα 4-3-3, έχοντας στα άκρα της άμυνας τους Τοροσίδη (δεξιά) και Τζαβέλλα (αριστερά), ενώ στο κέντρο ξεκίνησαν οι Κατσουράνης, Καραγκούνης και Τζιόλης, με τους δύο πρώτους να παίζουν πιο μπροστά από τον μέσο της Σανταντέρ. Στην κορυφή της επίθεσης βρισκόταν ο Μήτρογλου, ενώ στις πτέρυγες τον πλαισίωναν οι Σαμαράς από αριστερά και Νίνης από δεξιά.

Σε αντίθεση με το ματς απέναντι στην Γεωργία, η Εθνική ξεκίνησε πολύ δυνατά θέλοντας να κυριαρχήσει από νωρίς. Ο Τοροσίδης με τον Νίνη από την δεξιά πτέρυγα ήταν ιδιαίτερα ορεξάτοι και έφταναν εύκολα στην περιοχή των Λετονών, ενώ ο Σαμαράς από τα αριστερά προκάλεσε ουκ ολίγα ρήγματα. Η Ελλάδα είχε καλές ευκαιρίες με τον Μήτρογλου, απείλησε και με σουτ με καλές προϋποθέσεις, όμως ο Βάνινς κρατούσε όρθια την ομάδα του Στάρκοφς. Βέβαια, σε αυτό συνετέλεσε και η απόφαση του Ιταλού διαιτητή, Νταμάτο, να μην δώσει πέναλτι στο 27ο λεπτό, ο οποίος έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο στον Τοροσίδη παρότι ο Έλληνας μεσοαμυντικός ανατράπηκε καθαρά από τον Γκορκς! Παράλληλα, η ελληνική ομάδα λίγο έλειψε να υποστεί… σοκ, καθώς προς το τέλος του ημιχρόνου μία λάθος εκτίμηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου έφερε τον Βερπακόφσκις απέναντι από τον Σηφάκη. Το τάκλιν του Τζαβέλλα την τελευταία στιγμή αποσόβησε τα χειρότερα και γλίτωσε την Ελλάδα από παραβίαση, στην μοναδική φάση που οι Λετονοί πάτησαν περιοχή!

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με την Εθνική να αποκτά από το πρώτο δευτερόλεπτο την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους Λετονούς να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο. Ωστόσο, υπήρξε μια ουσιαστική διαφορά και αυτή δεν ήταν άλλη από το ότι η Ελλάδα κατάφερε σε αυτό το ημίχρονο να πετύχει το γκολ που δικαιούταν από το πρώτο μέρος! Στο 57’, ο εξαιρετικός Τοροσίδης συνδυάστηκε άψογα με τον Κατσουράνη και με πανέμορφο σουτ παραβίασε την εστία του Βάνινς για να γράψει το 1-0!

Στη συνέχεια, θα περίμενε κανείς ότι η Λετονία θα ανέβαζε την πίεση της, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η Ελλάδα διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, δεν απειλήθηκε καθόλου, ενώ θα μπορούσε να είχε κλειδώσει το ματς σε δύο ευκαιρίες του Μήτρογλου. Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν την εικόνα ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι και έτσι το γήπεδο ασχολήθηκε με τον Φετφατζίδη τον οποίο αποθέωσε πριν και κατά την είσοδό του στο 82’. Το, φτωχό για την εικόνα του ματς, 1-0 παρέμεινε και η Εθνική πήρε δίκαια την πρώτη της νίκη σε αυτά τα προκριματικά.

Πηγή: gazzetta.gr