Ανέκαθεν δεν του άρεσαν τα μεγάλα λόγια… Κάπως έτσι και χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει φέτος μέχρι στιγμής στην προετοιμασία της Εθνικής. Ο λόγος για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που δείχνει έτοιμος να λάβει μέρος στο πρώτο μεγάλο τουρνουά της καριέρας του με την «επίσημη αγαπημένη». Και μάλιστα όχι σαν ρολίστας, αλλά σαν πρωταγωνιστής.

«Σημασία δεν έχει τι κάνω εγώ, αλλά όλη η ομάδα. Πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο», δήλωσε στο www.sport-fm.gr ο 29χρονος άσος. «Πλέον είμαστε στη διαδικασία του μονταρίσματος μέσα από τα παιχνίδια. Αυτό είναι θετικό για να δούμε σε τι κατάσταση είμαστε, να δοκιμάσει και ο προπονητής κάποια πράγματα. Θα μας βοηθήσει ότι θα δώσουμε πολλά φιλικά. Ήδη έχουμε παίξει πέντε και θα δώσουμε άλλα έξι μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου. Το Ευρωμπάσκετ πλησιάζει και με τα φιλικά θα μπορέσουμε να δούμε τις αδυναμίες και τα δυνατά μας σημεία. Μέσα από αυτά τα ματς θα γίνουμε πιο δυνατοί», πρόσθεσε.

Όταν η κουβέντα έφτασε στους στόχους, ο νέος ψηλός του Παναθηναϊκού δεν θέλησε να παρασυρθεί από όσους κολλούν στην Εθνική την ταμπέλα του φαβορί. «Ο στόχος είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Πρέπει να έχουμε χαμηλά το κεφάλι και να βλέπουμε κάθε μέρα ξεχωριστά, κάθε προπόνηση με την ίδια σοβαρότητα και να μην ξεφεύγουμε», επισήμανε.

Άλλωστε ο ίδιος ο Αντρέα Τρινκιέρι έχει ζητήσει από τους παίκτες του να συμπεριφέρονται, εντός αλλά κι εκτός παρκέ, με την σοφία που χαρακτήριζε τους αρχαίους προγόνους τους. «Νομίζω πως είναι στο χαρακτήρα του καθενός. Αν ένας δεν έχει κάποιο στοιχείο ή το έχει σε χαμηλότερο βαθμό από τους υπόλοιπους, προσπαθούν οι άλλοι και ο προπονητής να τον ωθήσουν στη σωστή κατεύθυνση προς όφελος της ομάδας. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, όλοι οι παίκτες είναι έξυπνοι και με πολύ ταλέντο», ανέφερε.

Ο Ιταλός προπονητής, πάντως, μπορεί να περάσει τα πράγματα που θέλει στην ομάδα, από τη στιγμή που τους έχει «κερδίσει», όπως αποδεικνύεται κι από τα λεγόμενα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. «Ο κόουτς είναι πολύ κοντά στους παίκτες. Μας μιλά συνεχώς και η επικοινωνία είναι εύκολη. Χρησιμοποιεί κυρίως τα αγγλικά, αλλά έχει μάθει και κάποιες φράσεις στα ελληνικά. Το κλίμα στην ομάδα παρά την κούραση είναι εξαιρετικό».

Πηγή: sport-fm.gr