Την άποψη ότι οι προσπάθειες για την καταπολέμηση του ντόπινγκ βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση εξέφρασε στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας ακόμη αναφέρθηκε στην τηλεοπτική κάλυψη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου από τη Δημόσια Τηλεόραση, ευχαριστώντας δημοσίως τον Υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελή Καψή, για την άμεση κινητοποίησή του.
Ακόμη, δήλωσε πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην τηλεοπτική κάλυψη του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλους, στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και το Νίκο Μαυρομάτη.

Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου:
«Είναι πολύ νωρίς ακόμη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα από αύριο θα αρχίσουν οι καλοί αγώνες. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι συνθήκες είναι καλές και θα δούμε καλούς αγώνες»

Για τη μετάδοση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος από την ΔΤ:
«Η μετάδοση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος είναι μεγάλη υπόθεση η κινητοποίηση του Παντελή Καψή ήταν άμεση και για αυτό τον ευχαριστώ δημοσίως γιατί η πλειοψηφία του κόσμου μπορεί να παρακολουθήσει τους αγώνες. Ωστόσο, οι συνθήκες είναι δύσκολες, αφού η μετάδοση γίνεται από το στούντιο. Παρά τις τεχνικές δυσκολίες, αλλά προς το παρόν έγινε ότι καλύτερο μπορούσε».

Για την κάλυψη του Μαραθωνίου της Αθήνας:

«Δεν θα έχουμε πρόβλημα με την κάλυψη του Μαραθωνίου, θα μεταδοθεί κανονικά. Ακόμη, θεωρώ ότι ο νέος φορέας θα συνάψει σύμβαση με τον ΣΕΓΑΣ ανάλογη με αυτή που είχε με την ΕΡΤ».

Για το αν θα διαφοροποιηθεί η κάλυψη:
«Στην Ελλάδα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε υψηλού επίπεδου μεταδόσεις από την ΕΡΤ. Ο πήχης είναι πολύ ψηλά, πιστεύω ότι και ο νέος φορές θα κινηθεί στην ίδια γραμμή και λογική . Υπάρχουν άξιοι συνάδελφοι. Η ποιότητα των μεταδόσεων θα κριθεί από την επάρκεια και την πληρότητα. Πρόθεση είναι να συνεχίσει να καλύπτει τα μεγάλα γεγονότα».

Για το ντόπινγκ:
«Πάει στη σωστή κατεύθυνση. Δεν υπάρχει ποιότητα όταν γίνεται χρήση απαγορευμένων ουσιών. Θα πρέπει το κυνήγι να είναι ολοκληρωτικό, ισότιμο και εξαντλητικό. Εμείς εντείναμε τις προσπάθειες πρόληψης και ελέγχων όλων των αθλητών. Αν κάποιος αθλητής φοβάται τότε να μην πάρει μέρος στον αγώνα. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι αγώνες θα είναι καθαροί . Εμείς στην Ελλάδα έχουμε ζήσει δυσάρεστες στιγμές και ελπίζουμε ότι το φαινόμενο θα περιοριστεί».

Για τον Κώστα Φιλιππίδη και τη συμμετοχή του στον τελικό:
«Το μετάλλιο είναι πολύ δύσκολο για τον Κώστα, όπως και για όλους τους αθλητές. Για μένα η συμμετοχή μας σε λιγότερους από τρεις τελικούς είναι αποτυχία».

Πηγή: sport-fm