Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχουν σημαδέψει την ιστορία της ΑΕΚ. Οι δυο τους, ο ένας από τη θέση του αφεντικού της ομάδας και ο άλλος ως προπονητής, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη χρυσή εποχή της ομάδας, πλέον όμως συνεργάζονται για την αναγέννησή της. Ο μεν «τίγρης» από το ίδιο μετερίζι, ο δε Ντούσκο όχι από τον πάγκο, αλλά έχοντας την ευθύνη για το σχεδιασμό του αγωνιστικού τμήματος μαζί με το Νίκο Λυμπερόπουλο.

Η συνεργασία τους είναι καθημερινή. Άλλωστε έχουν διατηρήσει φιλικές σχέσεις όλα αυτά τα χρόνια. Χθες βράδυ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επισκέφτηκε τα γραφεία της εταιρείας του Δημήτρη Μελισσανίδη και τον ενημέρωσε για τις επαφές που γίνονται με τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ, αλλά και εκείνες με παίκτες που ενδιαφέρουν την ομάδα. Πρώτο μέλημα της νέας ηγεσίας της ΑΕΚ είναι να ξεκαθαρίσει το μέλλον των παικτών που ήταν στην ομάδα και τη φετινή σεζόν.

Στόχος είναι να διατηρηθεί ένας κορμός νέων παικτών. Δυσκολίες υπάρχουν, αφού κάποιοι είναι διστακτικοί να αγωνιστούν στην τρίτη κατηγορία και εξετάζουν προτάσεις από τη Σούπερ Λίγκα ή το εξωτερικό, αλλά η «Ένωση» δεν θα παρακαλέσει κανέναν. Πρόθεση των ανθρώπων της ΑΕΚ είναι να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό το τοπίο με αυτούς, ώστε να στραφεί στη συνέχεια σε άλλους παίκτες. Ήδη έχουν γίνει επαφές για να επιστρέψουν οι Νίκος Γεωργέας και Χρήστος Μπούρμπος, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μαζί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο θα συνεχίσουν τις επαφές τις επόμενες μέρες. Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρώτος τελικά δεν θα συνοδεύσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη στο Τορίνο, όπου θα ξεναγηθεί στο γήπεδο της Γιουβέντους, το οποίο αποτελεί πρότυπο γι’ αυτό που θέλει να χτίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πηγή: Sport-fm.gr