Μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το βράδυ της Πέμπτης, ο Παναθηναϊκός αν θέλει να βρεθεί στο Final-4 της Ευρωλίγκας, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας.

Μπορεί να μην είναι το φαβορί αλλά όπως δήλωσε και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 οι «πράσινοι» θα παλέψουν γιατί στόχος τους είναι πάντα η κορυφή.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με την μέχρι τώρα πορεία μας. Σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός πάντα ο στόχος είναι η κορυφή. Και γι’αυτό παλεύουμε», τόνισε αρχικά ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη και πρόσθεσε σχετικά με το ματς με την ΤΣΣΚΑ:

«Θεωρώ ότι αμυντικά πήγαμε αρκετά, επιθετικά δεν ήμασταν σε καλή βραδιά. Το παιχνίδι χάθηκε στις λεπτομέρειες. Ήμασταν άστοχοι, όχι κακοί».

Αναφορικά με τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ των «πράσινων», πρόσθεσε: «Με τον Αργύρη Πεδουλάκη είχαμε μια δύσκολη κατάσταση. Σε μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε αρκετά πράγματα. Η ομάδα όπως ξεκίνησε είχε αρκετά προβλήματα, με τις αλλαγές παικτών που έπρεπε να γίνουν. Δεν είναι μόνο ότι αναγκαστήκαμε να έχουμε μια καινούργια ομάδα, που έπρεπε να την κάνουμε σύνολο. Αλλά ότι και πολλοί εξ αυτών των παικτών δεν είχαν μεγάλη εμπειρία από Ευρωλίγκα. Έχουν όμως όλοι δυνατό χαρακτήρα, δουλεύουν σκληρά και αυτό μας βοηθάει και μας».

Ερωτηθείς για την Μπαρτσελόνα και τα παιχνίδια που θα γίνουν, είπε: «Είναι από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Είναι μια πολύ γεμάτη κι έμπειρη ομάδα, τα έχει όλα. Το δικό μας όπλο είναι η άμυνα. Από εκεί ξεκινούν τα πάντα. Τις όποιες αδυναμίες έχει η Μπαρτσελόνα σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο πρέπει να τις διαβάσουμε για να τις χτυπήσουμε στο γήπεδο».

Για την αποφυγή του εμφυλίου, συμπλήρωσε:
«Εμείς παλέψαμε μέχρι τελευταίο δευτερόλεπτο για τη νίκη. Ήταν φυσιολογικό να βγει δεύτερος ο Ολυμπιακός. Κι εμείς για τη νίκη παλέψαμε. Αλλά δεν μπήκαμε στη διαδικασία να σκεφτούμε το αποτέλεσμα (με την ΤΣΣΚΑ) για να προκύψει εμφύλιος»

Για το τι θα μετρήσει πλέον με δεδομένο ότι τα παιχνίδια του Top-16 ήταν πολύ περισσότερα, πρόσθεσε: «Αυτό που θα μετρήσει πάρα πολύ είναι η κόπωση. Όποιος έχει βάθος στο ρόστερ του, έχει και το πλεονέκτημα. Η κούραση σε αυτή τη σειρά θα είναι καταλυτικός παράγοντας. Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες».

Πηγή: Sport-fm.gr