Ο Φερνάντο Σάντος μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα της Εθνικής ποδοσφαίρου με την Σλοβακία έθεσε στόχο και το γκολ και τη νίκη αλλά φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι το αποτέλεσμα του δεν θα είναι καθοριστικό για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. «Ακολουθούν άλλα έξι παιχνίδια. Η Σλοβακία δεν έχει παίξει με τη Βοσνία για παράδειγμα. Είναι σημαντικά ματς, αλλά όχι κρίσιμα», επεσήμανε.

Ο πορτογάλος τεχνικός δεν θέλησε μιλήσειθ για την 11άδα που θα παρατάξει στον αυριανό αγώνα. «Θα κοιμηθώ ήσυχος», σχολίασε για το ενδεχόμενο να παίξει ως στόπερ ο Κατσουράνης, ενώ νωρίτερα είχε αναφέρει ότι υπάρχει και ο Σιόβας που μπορεί να αγωνιστεί στη θέση αυτή.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φερνάντο Σάντος

-Για τις απουσίες που έχει η Εθνική:
«Αυτοί που δεν μπορούν να παίξουν δεν μπορούν να παίξουν. Άρα θα παίξουν κάποιοι άλλοι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παίξουμε με δύο στόπερ. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε για τις απουσίες. Το γεγονός ότι μας λείπουν αμυντικοί δεν μπορεί να είναι ούτε δικαιολογία, ούτε ελαφρυντικό στο τέλος του αγώνα»

-για το παιχνίδι με τη Βοσνία και το γεγονός ότι δεν σκόραρε η Ελλάδα:

«Ο στόχος μας είναι να σκοράρουμε σε κάθε παιχνίδι. Θέλουμε να κερδίσουμε. Σεβόμαστε τη Σλοβακία που είναι μια πολύ καλή ομάδα αλλά θέλουμε τη νίκη. Είμαστε σίγουροι ότι και η Σλοβακία έχει τον ίδιο στόχο. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι. Δικός μας στόχος είναι η νίκη σε όλα τα παιχνίδια»

-για την κατάσταση του Γκέκα:
«Και ο ίδιος ο Γκέκας έχει μεγάλη θέληση να σκοράρει. Όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές. Ελπίζουμε να συμβεί ότι και πριν από τέσσερα χρόνια και να σκοράρει ο Γκέκας. Το πιο σημαντικό δεν είναι να επικεντρωθούμε σε κάθε παίκτη ατομικά. Στόχος μας είναι να πετύχουμε γκολ, να ξέρουμε τι κάνουμε με την μπάλα στα πόδια και να περιορίσουμε τους αντιπάλους μας»

-για τον ποιον Σλοβάκο θεωρεί τον πιο επικίνδυνο:
«Εμείς πάντα αναλύουμε τους αντιπάλους αλλά ως προς τον τρόπο που οι μονάδες ενσωματώνονται στην ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Σε ό,τι αφορά τη σημασία του αγώνα με τη Σλοβακία, δεν πιστεύω ότι ματς είναι κρίσιμα και καθοριστικά γιατί ακολουθούν άλλα έξι ματς. Η Σλοβακία δεν έχει παίξει με τη Βοσνία για παράδειγμα. Είναι σημαντικά ματς, αλλά όχι κρίσιμα»

-για το δυνατό στοιχείο της Σλοβακίας:

«Είναι δυνατό σημείο η ομαδικότητα τους»

-για το 4-4-2 που προσπαθεί να παίξει η Εθνική και το ενδεχόμενο να αλλάξει και πάλι σύστημα λόγω των απουσιών:
«Είναι κάτι το οποίο θα φανεί αύριο…»

-για τους προβληματισμούς του ενόψει του αυριανού αγώνα:
«Δεν προβληματίζονται καθόλου για καμία γραμμή. Εχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες. Το ποδόσφαιρο μόνο στη θεωρία είναι αμυντική γραμμή και μεσαία. Δεν παίζει καμία γραμμή μόνη της. Δεν υπάρχει αυτό που λέμε άμυνα μόνο, ή επίθεση μόνο. Όλοι παίζουν παντού. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύο φάσεις. Όταν έχεις και όταν δεν έχεις την μπάλα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα είμαστε καλοί και στους δύο αυτούς τομείς. Θα πρέπει να είμαστε πιεστικοί και να κλέψουμε πολλές μπάλες. Για αυτό θα συμμετέχουν όλοι οι παίκτες στο παιχνίδι. Όταν κλέβουμε την μπάλα να πάμε ή σε αντεπίθεση ή σε οργανωμένη ανάπτυξη και με τους αυτοματισμούς που έχουμε δουλέψει να φτάσουμε στο στόχο. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες θα τα δώσουν όλα»

-για το γεγονός ότι η Ελλάδα στο ματς με τη Βοσνία έκανε επιθέσεις κυρίως από τα δεξιά:
«Με τη Βοσνία με προβλημάτισε μόνο ότι μετά από το 10-15 είχαμε λάθος τοποθετήσεις. Αυτό μας αφαίρεσε δύναμη και δυστυχώς έτσι χάσαμε και κάποια από την επιθετική μας ικανότητα. Δώσαμε τη δυνατότητα στη Βοσνία να κινηθεί προς την περιοχή μας. Θα προσπαθήσουμε να μην κάνουμε το ίδιο λάθος με τη Σλοβακία. Επιθετικά θα προσπαθήσουμε να έχουμε ποικιλία στην κατανομή των επιθετικών μας ενεργειών»

-για το αν θέλει να δει την ομάδα να παίζει όπως με τη Λετονία στο δεύτερο ημίχρονο:

«Ο αντίπαλος προπονητής είπε ότι είμαστε φαβορί για να αποφορτίσει την ομάδα του. Αν ρωτήσεις τους Σλοβάκους οπαδούς θα πουν ότι θα κερδίσουν αυτοί. Εμείς παίρνουμε την ευθύνη πάνω μας και λέμε ότι πάμε για τη νίκη. Στο τέλος θα δούμε τι θα βγει».

Δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε παιχνίδια. Η Λετονία είναι διαφορετική ομάδα από τη Σλοβακία. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για γκολ όπως κάναμε στη Λετονία αλλά και σε άλλα ματς. Αυτός είναι ένας τομέας που θα πρέπει να βελτιωθούμε. Όσες πιο πολλές ευκαιρίες κάνεις τόσο καλύτερα.”

-Πόσο ικανοποιημένος μείνατε από τον Κατσουράνη ως στόπερ:
«Είναι ένας παίκτης ο Κατσουράνης που έπαιξε καλά. Το έχουμε ξαναδεί. Είναι θέση που μπορεί να την παίξει καλά κυρίως σε ό,τι αφορά τα επιθετικά κομμάτια. Είναι ευφυής ο Κατσουράνης. Αισθάνομαι ασφαλής και σίγουρος πως αν τον χρησιμοποιήσω και στο ματς με τη Σλοβακία θα κάνει το ίδιο καλά τη δουλειά»

-για το ενδεχόμενο κλήσης νέων παικτών:

«Τα πάντα είναι ανοιχτά για την είσοδο των νέων ποδοσφαιριστών. Το Μάρτιο έχουμε πολύ σημαντικό ματς. Όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή θα πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις. Πριν το Μάρτη υπάρχει ο Νοέμβριος, υπάρχει και ο Φεβρουάριος»

-Για το αν υπήρχε έλλειψη ενέργειας στο προηγούμενο παιχνίδι:
«Δεν υπήρχε πίεση στα τελευταία 15 λεπτά. Περιμέναμε μεγαλύτερη πίεση όταν παίξαμε με τρεις επιθετικούς. Δυστυχώς δεν το κάναμε αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά παίξαμε με έναν φορ. Στο δεύτερο ημίχρονο μας έλειψε η πίεση προς τον αντίπαλο. Σε μερικές περιπτώσεις δεν το κάναμε αυτό γιατί δεν είχαμε καλές θέσεις στον αγωνιστικό χώρο»

Πηγή: Sport-fm.gr