Επισφαλής πρέπει να θεωρείται η θέση του Μαρσέλο Λίπι στον πάγκο της Γουάνγκ Ζου, μετά τον αποκλεισμό της κινεζικής ομάδας από τα ημιτελικά του ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Ιταλίας προσελήφθη από τον πρόεδρο, Λιου Γιονγκ Ζούο για να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή της Ασίας και μετά την αποτυχία του, ο Τύπος της Κίνας φαίνεται σίγουρος πως σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Παγκόσμια έκπληξη είχε προκαλέσει η πρόσληψη του Μαρσέλο Λίπι από κινεζική ομάδα πριν από έξι περίπου μήνες.

Ο ιταλός κόουτς, κάτοχος ευρωπαϊκών και εγχώριων τίτλων, που το 2006 είχε οδηγήσει την εθνική Ιταλίας στην κορυφή του κόσμου, είχε κάνει αποδεκτή την πρόταση των Κινέζων, ύψους 11 εκατ. ευρώ το χρόνο, για να αναλάβει την τύχη της Γουάνγκ Ζου.

Ο Λίπι με την ανάληψη των καθηκόντων του είχε δηλώσει πως, εκτός από τα χρήματα, αυτό που τον έπεισε ήταν το πλάνο της ομάδας, που έφτανε μέχρι την κατάκτηση του ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που έμεινε, τελικά, ανεκπλήρωτο όνειρο.

Μετά την ήττα με 4-2 στην έδρα της Αλ Ιτιχάντ, η ομάδα του Λίπι υποδέχτηκε τους Σαουδάραβες, ελπίζοντας στην ανατροπή.

Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο από το Λούκας Μπάριος και το Ντάριο Κόνκα, η Γουάνγκ Ζου βρέθηκε ένα βήμα από την ημιτελική φάση. Αν και πίεσε ασφυκτικά, τελικά δέχτηκε την «ψυχρολουσία» με το γκολ του Μουαλάντ, με το οποίο οι φιλοξενούμενοι πήραν το «εισιτήριο» για τους «4».

Μετά το ματς ο Λίπι ήταν πολύ στενοχωρημένος. «Τιμωρηθήκαμε άδικα. Αξίζαμε την πρόκριση και είναι κρίμα που χάσαμε τόσες ευκαιρίες. Το μυαλό μας είναι τώρα στο πρωτάθλημα, που πρέπει να κατακτήσουμε πάση θυσία».

Ο Τύπος, πάντως, στην Κίνα είναι σίγουρος πως ο Λίπι δεν θα προλάβει να ολοκληρώσει – και συνεπώς να διεκδικήσει – το πρωτάθλημα, αφού η διοίκηση της Γουάνγκ Ζου είναι αποφασισμένη να τον απολύσει.

Πηγή: sport-fm.gr