Σε οριακό σημείο βρίσκεται η ΑΕΚ. Οι προσπάθειες του Ντέμη Νικολαΐδη για τη σωτηρία της ΠΑΕ βρίσκουν μέχρι στιγμής… τοίχο και πολλά θα εξαρτηθούν από τα όσα αποφασιστούν στην απογευματινή συνάντηση που θα έχει με τον Ανδρέα Δημητρέλο, αλλά και στη γενική συνέλευση της Τετάρτης.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ΠΑΕ αδυνατεί να βρει λύσεις για τη χρηματοδότηση της ομάδας. Οι επενδυτές που είχαν εκφράσει αρχικά την πρόθεση να συνεισφέρουν στην προσπάθεια που ξεκίνησε, είναι πλέον από επιφυλακτικοί ως αρνητικοί για τη χρηματοδότηση μίας εταιρείας με τόσα χρέη και μάλιστα σε τόσο χαλεπούς καιρούς. Συν τοις άλλοις, το ρευστό οικονομικό/πολιτικό σκηνικό που φαίνεται πως θα επικρατεί τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές δεν επιτρέπει την αισιοδοξία πως θα αλλάξει κάτι, ούτε υπάρχει ελπίδα να προχωρήσει η ΠΑΕ σε διακανονισμό των χρεών της προς την Εφορία με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση του ποσού που θα καταβάλλεται μηνιαίως από το σύλλογο.

Μέσα σε όλα, η ΑΕΚ πρέπει να πληρώσει… χθες (από το φθινόπωρο του 2011 για την ακρίβεια) το ποσό του 1,25 εκατ. ευρώ για το άρθρο 44, καθώς κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να αυξηθεί το υπολειπόμενο ποσό στο πρωτογενές ύψος του χρέους, κάτι που θα σημάνει και την οριστική χρεοκοπία της ΠΑΕ.

Πλέον και δεδομένου ότι υπάρχει σε πρώτη φάση αρνητική εισήγηση της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ, ενώ ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός φαντάζει αναπόφευκτος, η ΑΕΚ μπορεί να ελπίζει μόνο στους μετόχους της, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ούτε τη διάθεση, ούτε τη δυνατότητα (ορισμένοι εξ αυτών) να βάλουν χρήματα.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να βρει συμπαίκτες, αλλά τα πράγματα είναι δυσοίωνα…

Πηγή: sport-fm.gr