Απών από την πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μέταλιστ για τους «16» του Europa League θα είναι ο Ρόι Κάρολ. Ο Βορειοϊρλανδός γκολκίπερ δεν ξεπέρασε εντελώς τη θλάση, συνέχισε πρόγραμμα αποκατάστασης και κρίθηκε προτιμότερο να παραμείνει στην Αθήνα. Έτσι στον αγώνα στο Χάρκοβο αναπληρωματικός του βασικού Μέγιερι θα είναι ο νεαρός Μπάμποβιτς.

Εκτός πλάνων του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι επίσης ο τιμωρημένος Ντιόγκο (εκτίει την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του) που παρέμεινε κλινήρης καθώς ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και πυρετό, ο τραυματίας Πάντελιτς και οι Δασκαλάκης και Μόνχε.

Στην 21μελή αποστολή του Ολυμπιακού που αναχωρεί το απόγευμα συμπεριλαμβάνονται οι: Μέγερι, Μπάμποβιτς, Τοροσίδης, Μοδέστο, Α. Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Χολέβας, Ποτουρίδης, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν, Φέισα, Φουστέρ, Καζίμ-Ρίτσαρντς, Αμπντούν, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Μιραλάς, Τζιμπούρ.

Σε δύσκολες συνθήκες

Συνθήκες… Μόσχας θα συναντήσουν στο Χάρκοβο οι «ερυθρόλευκοι». Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, η θερμοκρασία στη διάρκεια του αγώνα την Πέμπτη δεν θα ξεπερνά τους -10 βαθμούς (!), ενώ ακόμη πιο ανησυχητικά είναι τα νέα για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Αυτή τη φορά δεν θα είναι ο τεχνητός χλοοτάπητας του «Λουζνίκι», αλλά ένα γήπεδο γεμάτο λάσπη και… παγίδες, που θα δυσκολέψει πολύ τις προσπάθειες των παικτών.

Οι σκέψεις για ενδεκάδα

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έκανε χθες δοκιμές, μιας και είχε προηγηθεί το ματς στην Κρήτη. Πάντως ο Βάσκος τεχνικός αναμένεται να επαναφέρει στο βασικό σχήμα τους Μανιάτη, Φουστέρ και Τζεμπούρ. Μία θέση παίζεται μεταξύ Μαρκάνο και Αμπντούν κι εφόσον προτιμηθεί ο πρώτος θα αγωνιστεί ως χαφ ο Χολέμπας και ως μπακ ο Ισπανός. Σίγουρη θέση στο βασικό σχήμα έχουν οι Μέγιερι, Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Τοροσίδης και Μιραλάς, ενώ θέση διεκδικούν Μακούν και Ορμπάιθ.

Μήνυμα Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν επαναπαύεται στην επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή και δείχνει να φοβάται μόνο ενδεχόμενη χαλάρωση της ομάδας του. Για το λόγο αυτό παραμένει σε ανοικτή γραμμή με τους παίκτες και χθες πέρασε στους Τοροσίδη, Μανιάτη και Αβραάμ το μήνυμα πως «… δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη στο πρωτάθλημα. Έχουμε ακόμη επτά ματς και θέλουμε επτά νίκες. Πάμε πολύ καλά, αλλά πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και να συνεχίσουμε έτσι».

Πηγή: sport-fm.gr