Εντάξει, Κασίγιας είναι μόνο ένας… Ωστόσο, η «στροφή» των ομάδων το τελευταίο διάστημα στους νεαρούς τερματοφύλακες έφτασε και στην Ελλάδα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι «αιώνιοι» ξεκινούν την ενδεκάδα τους από τον 17χρονο Καπίνο και τον 21 ετών Μέγερι. Το sport-fm.gr αναλύει την παρουσία των δύο τερματοφυλάκων, αλλά και συναδέλφων τους που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Γεια σου Καπίνο…

Είναι αυτό που λένε ότι το συμπάν συνωμοτεί, κάτι τέτοιο συνέβη στην περίπτωση του Στέφανου Καπίνο. Ο Τζόρβας έφυγε για την Παλέρμο στο φινάλε των μεταγραφών, ο Κοτσόλης που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει τραυματίστηκε και ο Καρνέζης πρόλαβε να παίξει δύο λεπτά(!) πριν αποβληθεί στο Περιστέρι. Αυτό ήταν, ο 17χρονος πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια και δεν λέει να την αφήσει. Ήδη ο Καπίνο μετρά 9 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα (806 λεπτά), κλήθηκε και έπαιξε στην εθνική Ανδρών και εμπνέει όλο και περισσότερη σιγουριά. Χαϊ λάϊτ η επέμβαση του στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, όπου σε γενικές γραμμές πραγματοποίησε εμφάνιση πολύπειρου γκολκίπερ.

Ποιος Κοστάντσο, ο Μέγερι!

Ο Ούγγρος ήρθε στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2010 σε ηλικία 20 ετών. Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν το όνομα του ακούστηκε με εγκωμιαστικά σχόλια. Και στη δική του περίπτωση συνέβησαν αρκετά, ο Ολυμπιακός μετά την αποχώρηση των Νικοπολίδη και Πάρντο, πήρε τους Κοστάντσο και Δασκαλάκη. Ο Αργεντινός στηρίχτηκε αλλά δεν έπεισε, τον Δασκαλάκη δεν το πίστεψε ποτέ ο Βαλβέρδε και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον Μέγερι. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Βέστφαλεν κόντρα στην Ντόρτμουντ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ και δέχθηκε γκολ στο 8ο λεπτό, κι όμως στάθηκε όρθιος και εμφανίζεται όλο και καλύτερος. Πέντε συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα και (450 λεπτά) και τρεις στην Ευρώπη (270 λεπτά) είναι ο αγωνιστικός απολογισμός του.

Να μην ξεχνάμε τα παλιά

Έχει ιδιαίτερη σημασία να σταθούμε στην παρουσία των δύο πιτσιρικάδων κάτω από τα δοκάρια και αυτό γίνεται ξεκάθαρο αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν, όπου οι τερματοφύλακες έπρεπε να καθίσουν πολλά χρόνια στον πάγκο για να φτάσει η ώρα που θα παίξουν. Ο Νικοπολίδης καθιερώθηκε 28 χρονών, ο Τζόρβας στα 27 του, ο Χαλκιάς μία από τα ίδια, τον Σηφάκη δεν το πίστεψε ποτέ ο Ολυμπιακός, ενώ και ο Αραμπατζής που παίζει πλέον στην ΑΕΚ είναι στα 27 του χρόνια. Και αναφερόμαστε σε αυτούς που παίζουν(ή έπαιζαν) συνήθως στην Εθνική.

Ο πραγματικός διάδοχος του Ίκερ και οι άλλοι

Στην κορυφή αυτή της λίστας των διαδόχων του Κασίγιας είναι ο Νταβίντ Ντε Χέα. Ο Ισπανός καθιερώθηκε το 2009, σε ηλικία 19 ετών στην Ατλέτικο Μαδρίτης, από τις Ακαδημίες της οποίας ξεκίνησε το 2001(!). Το καλοκαίρι που πέρασε μετακόμισε στο Μάντσεστερ και έχει πάρει τη φανέλα βασικού της Γιουνάιτεντ στο σπίτι. Όλα δείχνουν ότι αυτός θα είναι ο πραγματικός διάδοχος του Ίκερ στην Εθνική Ισπανίας…

Η Ατλέτικο συνέχισε την πετυχημένη συνταγή και μετά τον Ντε Χέα, στηρίχτηκε στον Βέλγο, Θιμπό Κουρτουά, τον οποίο πήρε δανεικό από την Τσέλσι. Βασικός και αναντικατάστατος ο 19χρονος μετρά ήδη 14 ματς στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και 6 στο Γιουρόπα Λιγκ. Άλλη μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, είναι αυτή του Λαρς Ούνερστάλ στην Σάλκε. Ο 20χρονος Γερμανός τερματοφύλακας εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν και ήδη έχει 1231 αγωνιστικά λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις με τους μπλε, οι οποίοι βιάστηκαν να αποκτήσουν τον πολύπειρο Τίμο Χίλντεμπραντ.

Πηγή: sportfm.gr