Πολλές απουσίες από τη Βέροια, χωρίς βαθμό στα τελευταία ματς του ο Πλατανιάς, οπότε το 0-0 στο οποίο έμειναν οι δύο ομάδες, βρίσκει αμφότερες ικανοποιημένες. Σε ένα ματς χωρίς κλασικές ευκαιρίες και που οι δύο προπονητές περίμεναν μέχρι το 90′ ώστε να λήξει και να προχωρήσουν στους επόμενους αγώνες, το στείρο αποτέλεσμα ήρθε ως φυσική κατάληξη των προσπαθειών των δύο ομάδων. Ο Πλατανιάς έμεινε για πέμπτο σερί ματς χωρίς γκολ, έχει συνολικά 4 εκ των οποίων τα 3 τα έχει πετύχει σε ένα ματς με τον Λεβαδειακό, ενώ η Βέροια έχει επίσης 4 τέρματα, δείγμα των προβληματικών επιθέσεων των δύο συνόλων.

Πώς έπαιξαν

Με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα ματς παρέταξε την ομάδα του ο Θωμάς Γράφας, με το 4-2-3-1 να παραμένει, αλλά να υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε πρόσωπα. Ο Σισοκό βρέθηκε στο πλάι του Καλί στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ο Ασίγκμπα, ενώ ως αμυντικό χαφ δίπλα στον Άρτσε επιλέχθηκε ο Λινάρδος, που έκανε το ντεμπούτο του στη Super League. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Βίτι, με τους Βασιλαντωνόπουλο και Μεληκιώτη στα άκρα. Από την άλλη μεριά, αναμενόμενη ήταν η σύνθεση από πλευράς Γιώργου Παράσχου, τόσο στο σχηματισμό (4-2-3-1), όσο και στα πρόσωπα με τον Στάθη να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας και τους Μενδρινό, Γουνδουλάκη, Μανούσο, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Γιακουμάκη.

Το ματς

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Πλατανιάς ήταν η μοναδική ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, αφού η Βέροια έκανε συνεχόμενα λάθη, δείχνοντας ότι προσπαθεί να προσαρμοστεί στα πολλά διαφορετικά πρόσωπα από τη συνηθισμένη ενδεκάδα. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί αυτή την υπεροχή με τη δημιουργία κλασικών ευκαιριών, αφού πλην δύο σουτ του Γιακουμάκη στο 2′ και στο 7′, που πέρασαν πολύ ψηλά από την εστία του Λόπεθ, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν επί της ουσίας. Από το 25′ και αφού πέρασε «άβρεχτη» την πίεση του Πλατανιά, η Βέροια άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς, κυρίως λόγω των πρωτοβουλιών που ανέλαβε στον άξονα ο Άρτσε, αλλά όπως συνέβη στην περίπτωση του Πλατανιά, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κλασικές φάσεις στην εστία του Σωτηρίου. Η πρώτη καλή στιγμή του ματς δημιουργήθηκε στο 34′, όταν ο Βασιλαντωνόπουλος (που είχε δύο-τρεις πολύ καλές προσωπικές ενέργειες) κινήθηκε ωραία από τα δεξιά, έβγαλε την μπάλα στον Άρτσε, αλλά από το σουτ κόντραρε στον Καρυπίδη, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Σωτηρίου. Η απάντηση του Πλατανιά ήρθε στο 41′, όταν ο Στάθης εντελώς αμαρκάριστος από το ύψος της μεγάλης περιοχής βρήκε την μπάλα στρωμένη, έκανε το σουτ, αλλά αυτή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Η εικόνα του ματς στο β’ ημίχρονο δεν άλλαξε σε μεγάλο βαθμό. Η Βέροια ανέλαβε περισσότερο την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά και μάλιστα στο 48′, λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σε σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση και εκτός περιοχής. Αυτή η μορφή υπήρξε μέχρί το 60′, καθώς στη συνέχεια ο Πλατανιάς ισορρόπησε φέρνοντας το ματς στα μέτρα του. Ωστόσο, για δημιουργία ούτε λόγος, κάτι που ισχύει και για τους μεν και του δε. Οι δύο προπονητές δεν ήθελαν να ρισκάρουν αυτό το 0-0 που τους έδινε από 1 βαθμό και έτσι το αποτέλεσμα έμεινε μέχρι τέλους, χωρίς να… κουνηθεί φύλλο. Πηγή: sport-fm.gr