Με γκολ των Γκαρνάτσο και Μέινου στο πρώτο ημίχρονο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με 2-1 τη Μάντσεστερ Σίτι, για την οποία μείωσε ο Ντοκού στα τελευταία λεπτά, και έκλεισε με χαμόγελα τη φετινή σεζόν, στην οποία απέτυχε σε όλους τους βασικούς στόχους, κατακτώντας το κύπελλο Αγγλίας για 13η φορά.

Η πρωταθλήτρια Σίτι ήταν το φαβορί αφού είναι καλύτερη ομάδα, η Γιουνάιτεντ όμως ήταν αποφασισμένη να δώσει μια χαρά στους οπαδού της που… υπέφεραν από όσα έβλεπαν φέτος και τελικά κατάφερε να βάλει βάσεις νίκης από το πρώτο μέρος.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ έβαζε δύσκολα σε αυτή του Πεπ Γκουαρδιόλα με την πίεσή της ψηλά και στο 30′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ χάρη και στον… Γκβάρντιολ, ο οποίος με λάθος κεφαλιά προς τα πίσω έδωσε την ευκαιρία στον Γκαρνάτσο να πλασάρει προ κενής εστίας για το 1-0.

Αν αυτό ήταν καλό για τους Κόκκινους Διάβολους, αυτό που ακολούθησε ήταν καλύτερο: Ωραίο passing game, ο Φερνάντες έστρωσε στον Μέινου και αυτός πλάσαρε όπως έπρεπε για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Τα πράγματα ήταν, πλέον, πολύ δύσκολα για τη Σίτι, η οποία μπήκε στο β’ μέρος με στόχο να μειώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα και θα μπορούσε να το κάνει στο 55′ με το σουτ του Χάαλαντ αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι Πολίτες συνέχισαν να πιέζουν αλλά ο Ονάνα είπε «όχι» στον Γουόκερ στο 60′ ενώ ο Άλβαρες πλάσαρε άουτ στο 65′, με συνέπεια οι ελπίδες για ανατροπή να μειώνονται συνεχώς.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε, τελικά, να μειώσει σε 2-1 στο 87′ με το σουτ του Ντοκού, ήταν όμως πολύ αργά και η Γιουνάιτεντ πανηγύρισε την κατάκτηση του 13ου κυπέλλου της ιστορίας της.